Autor:

Ryba to bohužel není

Snadné
Ingredience
Vepřová krkovice
á 150g
6 plátek
Brandy
50-60, např. Stará myslivecká
60 ml
Dijonská hořčice 1 lžička
Med 1 lžíce
Citronová šťáva 1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Zakysaná smetana
150-200
200 ml
Veka 12 plátek
Vejce 2 ks
Zelenina
na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso naložíme s 25-30 ml brandy, soli a pepře - nejméně na 4 hodiny do lednice. Poté dáme do pekáčku, zalejeme 1/2 hrnku vody a dáme zapéct na 20-25 minut do předehřáté trouby na 180 °C. Mezitím smícháme zbylé brandy, hořčici, smetanu, citronovou šťávu a med. Touto směsí maso zalejeme a zapečeme dalších 15 minut.

Podáváme s plátky veky (namočené do vejce a usmažené). Talíř ozdobíme zeleninkou. Porce vypadají menší, ale jídlo je velmi syté.

Tohle udělal můj syn své vyvolené, která vaří rybu nejméně 3x do týdne (syn si mi postěžoval, že má vážné obavy, zda mu z toho nenarostou ploutve). Po jídle na nás mrkl a lítostivě prohlásil: „není to špatné, ale ryba to bohužel není“

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Tradiční menu Nejlepší vánoční recepty: Menu na Štědrý večer [Vánoce 2015] Články z

Komentáře k receptu: Ryba to bohužel není

Komentáře

  1. Iva Bednarova   16.01.2007 | 14:05 | reagovat | závadný

    Lze na to pouzit i hovezi maso nebo kureci?My totiz veprovy nejime.

  2. Airan   15.01.2007 | 12:08 | reagovat | závadný

    Dekuji za mila slova. Tohle jidlo nam moc chutna, je to takova smetanovo-sladko-kysela chut v kombinace s veprovym masickem je urcita zmena oproti jine uprave:-)Jarusko, ja urcite tak casto ryby nedelam, to snacha:-)

  3. Jaroslava Oumarová   15.01.2007 | 11:45 | reagovat | závadný

    Airan, s Vaší mladou bych se mohla dát "do party" já, miluju ryby a klidně bych je jedla i čtyřikrát týdně, kdyby nebyly tak drahé:-)))

  4. Gábina Houšková   15.01.2007 | 11:17 | reagovat | závadný

    když jsem si přečetla název, řekla jsem si, to by mohlo být od Airan. A mám pravdu :-)) Skvělý nápad

  5. Jana z VM   15.01.2007 | 10:36 | reagovat | závadný

    Perfektní název a recept taky !!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web