Autor:

Rožata

Snadné
Ingredience
Vejce 6 ks
Cukr 6 lžíce
Mléko 6 dl
Citronová kůra
(z celého citronu)
1 ks
Hnědý rum
nebo Maraskino
1 lžíce
Kostkový cukr
na karamel
14 kostka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vejce ušleháme s cukrem, mlékem, citronovou kůrou a rumem.

Zvlášť zkaramelizujeme kostky cukru a chladnoucím karamelem potáhneme teflonový kastrol. Do kastrolu vlijeme připravenou směs, vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě rožatu upečeme.

Necháme jej trochu zchladnout a pak jej opatrně vyklopíme, přičemž dáváme pozor, aby nevystříkl horký karamel.

V létě můžeme dát na hodinu na dvě vychladit do chladničky. V miskách jednotlivé porce zalijeme karamelem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Rožata

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web