Rožata

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr
    • 6
      dl mléko
    • 1
      ks citronová kůra (z celého citronu)
    • 1
      lžíce hnědý rum nebo Maraskino
    • 14
      kostka kostkový cukr na karamel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce ušleháme s cukrem, mlékem, citronovou kůrou a rumem.
2
Zvlášť zkaramelizujeme kostky cukru a chladnoucím karamelem potáhneme teflonový kastrol. Do kastrolu vlijeme připravenou směs, vložíme do předehřáté trouby a při střední teplotě rožatu upečeme.
3
Necháme jej trochu zchladnout a pak jej opatrně vyklopíme, přičemž dáváme pozor, aby nevystříkl horký karamel.
4
V létě můžeme dát na hodinu na dvě vychladit do chladničky. V miskách jednotlivé porce zalijeme karamelem.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.