Roláda z mletého masa III.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g eidam sýr 200-250
    • 2
      ks žemle
    • 2
      dl mléko
    • 350
      g kuřecí játra
    • cibule
    • 2
      ks vejce
    • 700
      g vepřový bůček lepší
    • 1
      lžička vegeta bez glutamátu
    • paprika 1/2 zelená a 1/2 červená
    • koření staročeské - nebo jiné koření - podle gusta)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žemle nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Bůček umeleme, přidáme vegetu, jemně nastrouhaný sýr a změklou žemli. Necháme nejlépe přes noc odpičinout v lednici v mikrotenovém sáčku. Játra nakrájíme na malé kousky a orestujeme na cibuli, přidáme na kostičky nakrájené papriky a závěrem vejce. 2 ks alobalu cca 60 cm dlouhé spojíme k sobě, vymažeme nejlépe sádlem (ale i olej postačí).
2
Na alobal naneseme masovou směs, ve stejnoměrné vrstvě. Poklademe ji salámem a naneseme vrstvu játrové nádivky. Roládu zavineme pomocí alobalu, který na všech stranách utěsníme. Přeneseme na plech a podlijeme vodou. Pečeme cca 1 hodinu, pak otevřeme alobal a necháme udělat kůrku.
3
Výborné s bramborovou kaší, ale i krájené studené.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.