Autor:

Rizoto s tuňákem a kukuřicí

Snadné
Ingredience
Rýže
nejlépe Parboiled
1 balíček
Tuňák - ve vlastní šťávě 1 plechovka
Kukuřice
malá
1 plechovka
Cibule
větší
2 ks
Tuk 2 lžíce
Pepř mletý 1 špetka
Mletá paprika 1 špetka
Sůl 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Rýže

Než se uvaří (ale ne rozvaří) rýže, na trošce tuku si osmažíme dozlatova cibulku, kterou těsně před dopečením posypeme troškou mleté papriky. Když je rýže dovařená, smícháme ji s kukuřicí, tuňákem (bez vody) a smaženou cibulkou, přidáme špetku pepře a soli.

Je to vynikající, rychlé, levné a je toho kopa.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2-
3.67 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2- (hodnoceno 2x)

Komentáře k receptu: Rizoto s tuňákem a kukuřicí

Komentáře

  1. Zuzana   22.05.2015 | 13:02 | reagovat | závadný

    No já jsem si náramně pochutnala :-) Jen jsem to malinko pozměnila. Místo obyčejné bílé rýže jsem použila rýži pololoupanou, která se sice dýl se vaří a zůstává oproti bílé rýži tvrdší, ale je chuťově výraznější. Na pánvi jsem na olivovém oleji opekla cibulku, česnek a pak jsem to zaprášila tou paprikou. přidala jsem nejen samotnou kukuřici ale směs kukuřice, hrášek a paprika z konzervy a tunáka, malinko jsem to nechala prohřát a pak jsem tam nasypala hotovou rýži. dávala jsem i trošku vegety ale vůbec nebyla potřeba. Po vypnutí plotýnky jsem přidala bohatou hrst čerstvé nasekané bazalky. Vynikající, recept schovávám! <3

  2. Martina   03.11.2011 | 13:45 | reagovat | závadný

    Výbornééé......iamííííí 8-)

  3. route   10.10.2010 | 11:55 | reagovat | závadný

    nic extrovního

  4. Mari M   20.06.2009 | 19:12 | reagovat | závadný

    Trošku jsem si to musela přichutit větším množstvím papriky, troškou česneku a na konci troškou vegety ale jinak supr. Dobré lehké jídlo. Díky

  5. Mari M   20.06.2009 | 19:10 | reagovat | závadný

    Dala jsem víc papriky, při smažení cibulky 1 velký stroužek česneku, tuňáka i s vl. šťávou a na konci přichutila vegetou a výsledek je docela dobrý. Nedovedla jsem si představit tuňáka jinak než s těstovinama, ale tato varianta je chuťově zhruba na stejné úrovni a navíc je rýže zdravější. Za recept + málo času + málo špinavého nádobí davám 1. Díky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web