Rizoto s kuřecím masem a slaninkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
30 minut
4
porce
neuvedeno
autor: kirinda

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g rýže
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks pórek menší
    • 1
      ks nakládaná kukuřice menší plechovka
    • 2
      ks mrkev menší
    • 150
      ml drůbeží vývar
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dáme vařit rýži (já přidávám do vařící vody ještě kostku zeleninového bujónu) a mezitím si pokrájíme mrkev a pórek na menší části. Mrkev uvaříme v menším hrnci cca 10 minut. Kuřecí prsa i slaninu pokrájíme na menší nudličky. Cibulku zpěníme na másle, přidáme angl. slaninu a po chvíli i kuřecí maso.
2
Mezitím slijeme rýži a vsypeme do ní orestované maso. Na stejné pánvi jako jsme dělali maso orestujeme pórek, uvařenou mrkev a kukuřici, poté zalijeme kuřecím vývarem a chvilku povaříme. Promícháme s rýží a masem a případně dosolíme a dochutíme. Podáváme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu

  • xxx
    xxx |

    9. 4. 2015 12:25

    Česká napodobenina rizota :-D Už jen popsaný způsob přípravy rýže evokuje školní jídelnu. Do opravdového rizota by se rýže měla nejdřív pár minut smažit, aby se zatáhla, až pak podlévat -spíš vývarem než vodou. Ale "dáme vařit rýži"...je ve vztahu k rizotu úplně mimo.