Autor:

Punčové řezy III.

Obtížné
Těsto
Cukr krystal 200 g
Žloutek 10 
Vanilkový cukr 1 balení
Citronová kůra
z 1/2 navoskovaného citronu
1/2 ks
Bílek
na sníh
10 
Krupičková mouka 190 g
Tuk 20 g
Červený breton
2 kapky (jedlé barvivo)
 
Čokoláda
tmavá
30 g
Rybízová marmeláda 150 g
Punčovina k namáčení
Cukr krystal 50 g
Studená voda 1,2 dl
Rybízová marmeláda 160 g
Citronová šťáva 1 ks
Pomeranč 1 ks
Hnědý rum 0,6 dl
Bílý punč 0,6 dl
Bílý rum
musíte-li, použijte
1,2 dl
Poleva
Moučkový cukr 300 g
Červený breton
kapky
Bílý punč
podle potřeby
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Cukr, žloutky, citronovou kůru a vanilku utřeme v míse po 25 min. Pak přidáme zlehka sníh z bílků a krupičkovou mouku. Lehce promíchané těsto rozdělíme na polovinu.

Jednu rozetřeme do menší vymazané a vysypané dortové formy a upečeme dorůžova.

Druhou polovinu rozdělíme na 3 díly. Jeden díl necháme neobarvený, druhý obarvíme bretonem a do třetího zamícháme nastrouhanou čokoládu.

Na malý plech s vysokým okrajem rozetřeme pruh jednoho těsta (asi stejně vysoko, jako těsto v dortové formě), vedle něho pruh druhého těsta, a pak vedle pruh třetího těsta. Upečeme dorůžova.

Vychladlé nakrájíme na stejné proužky, nebo kostečky. Vychladlé těsto z dortové formy rozkrojíme na dva plátky a pomažeme zavařeninou.

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vložíme do ní jeden plátek zavařeninou nahoru, na něj urovnáme barevné kostky, nebo proužky namočené v punčovině. Celá plocha musí být vyplněna. Polijeme zbytkem punčoviny. Druhý plást položíme zavařeninou dolů na kosky, přikryjeme pečícím papírem, na který jsme položili prkénko a dort zatížíme. Necháme ve formě do druhého dne. Druhý den odděláme formu, papír a dort přeneseme na mísu.

Zdobíme punčovou polevou (nebo rumovou). Ozdobíme kandovaným ovocem, nebo šípky (tenké cukrové fialky jsou na tomto dortu pěkné). Můžeme také na čerstvou punčovou polevu nastříkat tenké rovné čárky z čokoládové polevy s odstupem a projet špejlí střídavě na jednu stranu a pak na druhou. Nebo nastříkat z čokolády spirálu a pak protahovat špejli od středu jednou k okraji a podruhé ke středu (vznikne pavučina).

Punčovina: vodu s cukrem povařímena slabou niť, přimícháme zavařeninu a vaříme po 2 min. Necháme vychladnout a přimícháme citrusovou šťávu, rum a punč.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Punčové řezy III.

Komentáře

  1. vladimír fůegr   28.12.2008 | 16:48 | reagovat | závadný

    Oprava né 20žloutků ale 10žloutků

  2. Olga .   28.12.2008 | 11:45 | reagovat | závadný

    Škoda, když už to bylo doslova okopírováno z LABUŽNÍKA, že byl změněn původní název: "Klasický punčový dort, nebo řezy" :-(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web