Autor:

Pravé Italské Tiramisu

Obtížné
Ingredience
Mascarpone 500 g
Lučina 1000 g
Vejce 10 ks
Cukr 300 g
Espresso
(hrnek větší)
2 hrnek
Cukrářské piškoty
Savoiard
 
Amaretto
velký panák
 
Kakao
(nejlépe holandské)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty, Dezerty

Vejce - zvášť bílky a žloutky, žloutky + cukr = šlehat (třít) do pěny, přidat mascarpone a lučinu - pořád šlehat, zvlašt vyšlehat bílky (pevný sníh), tento sníh pomalu vmíchat do směsi ze žloutků, dále smíchame kávu s amarettem a máčíme v této směsi piškoty (ale jen zlehka, aby nebyly rozmáčené). Poté do nějaké hranaté misky skládáme vrstvu piškotů a vrstvu krému. Necháme vychladit nejlépe do druhého dne a krájíme na čtverce. Posypeme kakaem a mužeme papat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1
Reklama
Cukr - pochoutka, nebo bílý jed? A čím tedy vlastně sladit? Články z

Komentáře k receptu: Pravé Italské Tiramisu

Komentáře

  1. veve   13.02.2012 | 9:18 | reagovat |

    Prave tiramisu, se dela z mascarpone, vajicek, kavy, cukru, piskot a cacao, nic jako lucina nebo amareto se nepridava!!!!!!! Vim to jelikoz ziji 10 let v italii

  2. Olga .   01.12.2008 | 12:14 | reagovat |

    V roce 1995 jsem se pokoušel "dokopat" jednu mlékárnu která produkovala Pomazánkové máslo k tomu, aby nám dodávala "Mascarpone" - jednalo se o polotovar před přidáním zákysu (proto je Pom. máslo kyselejší než Masc. !!!) Má snaha byla úspěšná. Relativně! Letos konečně začali vyrábět Mascarpone :-()

  3. Di -   01.12.2008 | 6:23 | reagovat |

    P.S. Pomazánkové máslo znají v Itálii taky, jenže se mu pochopitelně říká jinak.

  4. Di -   01.12.2008 | 6:22 | reagovat |

    Já jsem z jiných surovin přešla na pomazánkové máslo a šlehačku a tiramisu chutná jako to, které jsem posledně jedla ve Florencii. A nejsou tam ani syrová vajíčka. Piškoty i likér dávám ovšem originální. Nad lučinou nos neohrnuji, čeho by to měla být náhražka? Náhražka zrnkové kávy je melta, másla margarín, ale lučina? Ostatně někdy se při hledání náhražek vynalezne něco, co je kvalitnější nebo se stane oblíbenějším, než surovina, která se původně měla nahradit.

  5. Zita Matejkova   01.12.2008 | 0:49 | reagovat |

    Dělám ho jako Romana, recept jsem dostala od kamarádky z Itálie. Je výborný, pak vám ty náhražky jako lučina a pomazánkové máslo opravdu nechutnají. A ještě k tomu z kila lučiny !!!

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web