Polský boršč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: KinkaH

Suroviny

Vložit do nákupu
    • červená řepa
    • česnek
    • smetana
    • hladká mouka
    • sůl
    • kopr
    • ocet
    • masox
    • vařené brambory jako vložka
    • cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Červenou řepu oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a dáme vařit do měkka se 6 stroužky česneku. Vývar scedíme, ihned nalijeme lžíci octa kvůli barvě a přidáme bujónovou kostku, nejlépe vývar od Knorra. Zatímco se vývar z řepy vaří, rozmícháme si ve smetaně asi 2 lžíce hladké mouky, přidáme trochu vařícího vývaru a teprve potom vlejeme do hrnce. Dochutíme solí, cukrem, octem a hlavně koprem. Na konec je možno dát lžíci másla. Na talíř dáme předem uvařené brambory a přelijeme polévkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • petra
    petra |

    5. 7. 2011 17:34

    miluji tento boršč

  • Kristina Huplíková
    Kristina Huplíková |

    13. 2. 2008 20:05

    Vypadá ošizeně, ale je to fakt dobré. Já na ní vyrostla a je ze mně kus ženské. A tu uvařenou řepu spotřebuji na přílohu k hlavnímu jídlu - nastrouhám na jemno, přidám krenex, sůl,trochu cukru, ocet a je hotovo.

  • MIA
    MIA |

    24. 1. 2008 10:01

    jemine,zdá se to nějaké šizené,vypadá to spíš jako řepová polívečka,ale proti gustu..

  • sísa
    sísa |

    23. 1. 2008 09:24

    Chybí mi tam aspoň kousek masa a zelí.

  • Sněženka
    Sněženka |

    22. 1. 2008 17:36

    Kam se poděla ta řepa?