Polská vejce

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks vejce
    • 2
      lžíce křen strouhaný
    • citronová šťáva
    • 1
      kelímek šlehačka ušlehaná
    • kopr sekaný
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce uvařená natvrdo rozpůlíme a řeznou stranou položíme na talířek.
2
Křen osolíme, zakapeme citrónovou šťávou a necháme asi hodinu uležet.
3
Ušleháme dohusta šlehačku, přisolíme ji a vmícháme do ní křen. Lehce promícháme.
4
Nalijeme na vejce, lehce opepříme a posypeme sekaným koprem.
Zařazení: Chuťovky Z vajec

Komentáře k receptu

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    1. 2. 2006 12:09

    U nás doma se vejce pokládala také řeznou stranou nahoru, posypala křenem a polila rozškvařenou slaninou. K tomu jsme mívali hlávkový salát se smetanou a chléb. Děkuji za připomenutí receptu.

  • Di
    Di |

    24. 4. 2005 08:58

    U nás doma se vejce pokládala řeznou plochou nahoru, posolila, hustě posypala nastrouhaným čerstvým křenem a zalila rozpáleným máslem - křen tak ztratí svoji pálivost.

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    7. 3. 2005 04:30

    Zni to zajimave a jelikoz recepty p.Vlasty jsou vyborne,zarazuji do oblibenych...