Polévka z mletého

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks mrkev velká
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks celer
    • 1
      hrst mražená zelenina hrášek a kukuřice
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      špetka mletý kmín
    • 1
      hrst polévkové nudle
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zprudka osmažíme mleté maso, které osolíme a opepříme. Přidáme na proužky pokrájenou cibuli, na kolečka mrkev, na kolečka petržel a na kostky celer. Zalijeme vodou a vaříme, dokud není zelenina měkká - asi 30 minut. Poté přidáme hrášek s kukuřicí, majoránku mletý kmín, popř. osolíme, zlehka vlijeme rozšlehané vajíčko a povaříme ještě asi 3 minuty.
2
Do talíře vložíme uvařné zavářkové nudle a zalijeme polévkou. Můžeme posypat petrželovou natí.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    16. 1. 2007 16:41

    Uveďte prosím, kolik se má dát vody.

  • Renata Kolářová
    Renata Kolářová |

    16. 1. 2007 13:14

    Já používám hovězí mleté maso do gulášové polévky,namleté je lepší hlavně pro děti, kterým se kousky hovězího špatně kousají, vždycky zůstalo na dně talíře.

  • Maruš
    Maruš |

    16. 1. 2007 09:58

    Taky používám občas na polévku mleté maso,ale nerestuju,rozcupuju ho na malé kousky a dávám přímo do vody.Používám i na gulášovou polévku,ale to už osmahnu na oleji s cibulkou a paprikou.