Autor:

Pohanková kaše II.

Střední
Ingredience
Pohanka
neloupaná
 
Cibule  
Česnek  
Pepř mletý  
Sůl  
Hovězí vývar
event. masox
 kostka
Sádlo
nebo olej
1 lžíce

Postup přípravy:

Aby byla pohanková „kaše“ sypká, je třeba opražit pohanku na pánvi, až tzv. skáče. Současně postavím hrnec s vodou, přidám nakrájenou cibuli, česnek, sůl, pepř a kostku masoxu, jakmile se voda vaří, stáhnu teplotu a pomalu přidávám horkou opraženou pohanku.

Vařím do vypaření vody (do měkka), nemíchám, nýbrž protřásám v hrnci s poklicí, přikrytém utěrkou (při míchání by se utvořila nevzhledná kaše). V závěru je dobré pokrm dokončovat bez pokličky, aby se vypařila nadbytečná voda.

Poté přidám lžíci sádla, podle množství pokrmu, protřepu, nechám chvíli „dojít“ pod utěrkou a přikládám k jakémokoliv masu se šťávou. Je skvělá i samotná.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Pohanková kaše II.

Komentáře

  1. Tereza Jarčušková   18.10.2006 | 9:59 | reagovat | závadný

    Helenka, ak ju ochutíte výraznejšími bylinkami, stratí tú vôňu. Použite bazalku, šalviu, ale dobré skúsenosti mám aj so sušenými hubami.

  2. Helena   18.10.2006 | 9:27 | reagovat | závadný

    Ráda bych zkusila i neloupanou pohanku - loupaná mi moc chutná, ale neloupaná má pro mě zcela nepřijatelný zápach - je možné se ho nějak zbavit?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web