Plněný bramborák

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g brambory
    • 2
      ks vejce
    • 180
      g hladká mouka
    • 1
      dl mléko
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      sklenice kysané zelí malá
    • 150
      g uzené maso

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Syrové brambory nastrouháme, vodu slijeme, přidáme mouku, celá vejce, sůl, pepř, česnek, majoránku, jestli je husté těsto, přilijeme trochu mléka. Do pánvičky nalijeme olej, když je rozpálený, tak nalijeme bramborák, v množství, aby byla slabá vrstva, na něj "posypeme" trochu vymačkaného kyselého zelí, na to položíme uzené maso, samozřejmě plátky, a pokryjeme další vrstvou těsta na bramborák. Když je bramborák zespodu upečený, tak ho otočíme na druhou stranu.
2
Je to doopravdy mňamózní. Vyzkoušejte.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • marcela slamdeckova
    marcela slamdeckova |

    20. 9. 2005 04:23

    Ja takhle bramborak plnim kurecim prsem,nebo hermelinem.Opravdu vyborne!!!!

  • eviku
    eviku |

    19. 9. 2005 17:30

    Vypadá to velmi jedle! Já dělám plněné bramboráky trochu jinak: udělejte klasický bramborák jak zde popsáno, usmažte ho přes celou pánev po obou stranách, hotový posypte strouhanou nivou a šunkou na kostičky, přeložte napůl a posyejpte pórkem nakrájeným na tenké kroužky. Fantazie!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    19. 9. 2005 12:28

    To si myslím, že jeto mňamózní, hned bych ochutnala..... Musím připravit někdy v sobotu nebo v neděli k večeři. To budou mít chlapi mastné huby...a nejen chalpi.