Plněné zelné listy II

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: dusan.lapcik

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks hlávkové zelí Střední
    • 0,5
      kg vepřový bůček Pomletý
    • 1
      hrnek rýže
    • 1
      plechovka rajský protlak
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika
    • 1
      ks cibule Velká
    • 6
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce ocet
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Osmažíme nakrajenou cibuli a česnek do růžova. Namleté maso, propláchnutou rýži, protlak, a koření promícháme. Přidáme osmaženou cibuli a česnek. 15 min povaříme v octové a mírně osolené vodě hlávku zelí aby nam šly listy zelí dobře odloupnout. Poté si připravíme dostatečné množství zelných listů. Listy naplníme připravenou směsí asi jedna velká lžíce na jeden list a zamotáme. Naskládame do hrnce (je možne i do tlakového) a podlejeme zbylou vodou od vaření zelné hlávky tak aby byly zality z jedné poloviny. Dusíme cca 45 min.
Zařazení: Maso Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.