Plněné brambory na gril

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • grilovací koření
    • 6
      plátek tvrdý sýr
    • 6
      plátek anglická slanina
    • olej
    • sůl
    • alobal
    • 6
      ks brambory větších kusů
    • 6
      ks hermelín proužky
    • 6
      ks kapie proužků
    • 6
      ks cibule

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omytou syrovou bramboru ve slupce vydlabeme nožem z vrchu tak, aby v bramboře vznikla hlubší díra na náplň. Napěchujeme do ní plátek sýra, slaninu, hermelín, proužek kapie a cibuli. Pokud máme brambory malé, dáme do nich ingredience podle možnosti naplnění.
2
Poté bramboru na kousku alobalu potřeme jemně olejem s trochou soli a grilovacím kořením, zabalíme a položíme na gril. Vidličkou zjistíme, zda jsou brambory hotové. Pokud jsou měkké, rozbalíme je a podáváme. Vhodné jsou jako příloha ke grilovanému masu, ale dají se konzumovat i samotné.
Zařazení: Přílohy Brambory

Komentáře k receptu

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    30. 7. 2009 11:39

    Toto vypadá velice chutně!Jakou dobu se to zhruba dělá při střední velikosti brambor?