Kuřecí špízy na gril

Hodnocení:

Moje:

-
10
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuře celé větší
    • 10
      stroužek česnek 5-10
    • 4
      lžíce olej
    • 1
      špetka chilli
    • 1
      špetka pepř celý
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 1
      ks citron šťáva
    • 8
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      špetka bazalka
    • 1
      lžička koření pepřové
    • 1
      lžička grilovací koření
    • 150
      g anglická slanina vcelku, asi 8cm široký
  • Omáčka k masu
    • 300
      g bílý jogurt nejlépe smetanový Choceňský
    • 300
      g majonéza jogurtová
    • 10
      stroužek česnek 5-10
    • 2
      balíček salátová zálivka 1-2 Knorr - Italská

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špízy: kuře zbavíme kůže a vykostíme (kdo se s tím nechce dělat, může si koupit chlazené prsní a stehenní řízky). Maso nakrájíme na menší stejné kostičky, aby se nám při grilování dobře udělalo i vevnitř a dáme do mísy.
2
V druhé míse smícháme 2:1 kečup s olejem metličkou. Přidáme utřený česnek, šťávu z půlky citronu, bazalku, kterou trochu promneme mezi prsty, pepřové koření, cayenský a černý pepř dle toho, jak moc to chceme pikantní (tzn. průběžně ochutnávat), drcený kmín a koření na rožnění. Dobře promícháme a vylijeme na maso. Znovu dobře promícháme, aby se marináda dostala rovnoměrně na všechno maso a necháme v lednici marinovat nejlépe 2 dny.
3
Ráno před grilováním maso vyndáme a rozdělíme na 10 stejných hromádek. Anglickou slaninu rozkrájíme na tenčí plátky a ty pak na malé kostičky, aby moc nevyčuhovaly mezi masem. Z anglické si rovněž uděláme 10 stejných hromádek a pak už jen na střídačku napichujeme na špejle. Polejeme zbylou marinádou, která nám zůstane v míse a vrátíme zpět do lednice ještě trochu uležet.
4
Omáčka k masu: ráno před grilováním smícháme jogurt a majonézu, přidáme utřený česnek a 1 koření a necháme několik hodin uležet. Pokud se nám to zdá málo výrazné, přisypeme ještě trochu z druhého balíčku koření.
5
Podáváme s čerstvým chlebem a nakrájenou zeleninou
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • anonim
    anonim |

    3. 7. 2014 06:30

    Nezhori ty spejle na tom grilu? :-)

  • Lenka
    Lenka |

    17. 6. 2011 09:16

    Super nápad, v sobotu máme oslavy s grilovačkou, takže špízy nebudou chybět ;-) Díky

  • Eva1
    Eva1 |

    13. 1. 2011 13:01

    Dávám 1

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    13. 1. 2011 11:04

    Moc dobré

  • Petra Kubešová
    Petra Kubešová |

    26. 4. 2010 10:34

    Děkuji za tento recept. Poprvé jsem se pustila do grilování sama a i rodiče od přítele byli nadšeni. Příště tak zkusím naložit veřové masíčko a i dresig je super. Dávam za 1 ;-)

  • Blanka Plašilová
    Blanka Plašilová |

    13. 7. 2007 22:58

    Příští víkend máme oslavy a budeme grilovat,určitě vyzkoušíme,vypadá to zajímavě,pak podám zprácu,jak to dopadlo! Děkuji za tip

  • Marta Bochezová
    Marta Bochezová |

    13. 7. 2007 07:36

    Ještě jsem zapomněla napsat, že když to vyrábím z celého kuřete, vkládám do marinády i obě křídla. A ze zbytku uvařím výborný vývar :o) - zužitkujete prostě celé kuře :o) M

  • Ňaňa
    Ňaňa |

    12. 7. 2007 06:48

    Vypadá to móóóc dobře vyzkouším zcela určitě!! Díky