Plesnivé brambory

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • česnek
    • 1
      ks máslo
    • 2
      kg brambory
    • 150
      g eidam sýr
    • 2
      ks sýr niva trojúhelníčky
    • 1
      kelímek sladká smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory uvaříme ve slupce, horké oloupeme a rozmačkáme na větší kousky vidličkou.
2
Česnek oloupeme a prolisuje.
3
Nivu a eidam nastrouháme, smícháme se šlehačkou a prolisovaným česnekem. Vymažeme zapékací misku, vložíme do ní brambory a zalijeme je připravenou směsí. Troubu rozehřejeme na 180 °C a zapékáme v troubě asi 30 minut.
4
Ihned horké podáváme.
Zařazení: Pokrmy Z brambor

Komentáře k receptu

  • Jarča Ch.
    Jarča Ch. |

    6. 11. 2008 10:57

    Neskutečná dobrota. Dávám 1+

  • Alena Boukalova
    Alena Boukalova |

    30. 9. 2008 19:42

    jj také tento recept znám již dlouho a já přidávám kuřecí prsíčka,nebo krůtí,no je to asi jedno jaké maso tam přidáte,jen ho osolím a opepřím a orestuji,přidám k bramborám a zaleju směsí :-)))

  • Leňulínek
    Leňulínek |

    17. 6. 2008 12:27

    Přidávám ještě cibulku osmaženou na másle. Na cibulce osmažím ještě špekáčky. Nemá chybu. :-)

  • Ema Šťastná
    Ema Šťastná |

    7. 2. 2008 19:33

    tenhle recept je u nás už skoro tradicí. Je to rychlé a velice dobré, prověřené léty!!sama jsem ho sem chtěla přidat!:-)

  • Alena Hanusová
    Alena Hanusová |

    26. 5. 2006 08:25

    Mňam! To musí být opavdu skvělé! Určitě vyzkouším! Děkuju!

  • vlastibulka
    vlastibulka |

    22. 5. 2006 14:12

    Tento recept poznam a inovovala som ho tak, ze eidam som nahradila encianom a potom uz stacil len jeden trojuholnik nivy.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    22. 5. 2006 09:06

    Mňam...to vypadá luxusně..o))