Pikantní fazolová pochoutka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks římský salát
    • 1
      ks fazole ve slaném nálevu (Konzerva)
    • 1
      ks kukuřice (Konzerva)
    • 2
      ks cibule (Velká)
    • 3
      sklenice kečup - ostrý
    • 1
      ks červená paprika
    • 50
      g uzený bůček
    • 1
      špetka tabasco

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Salát očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme ji na kostičky. Fazole a kukuřici propláchneme vodou a necháme je na sítu okapat. Na suché pánvi osmažíme dokřupava plátky uzeného bůčku, vyjmeme je a na zbylém oleji zesklovatíme na kolečka nakrájenou cibuli. Vlijeme kečup, přidáme několik kapek tabasca, vše zamícháme, krátce povaříme a necháme vychladnout. Salát vložíme do mísy, promícháme s nakrájenou paprikou, okapanými fazolemi, kukuřicí a vlijeme zálivku. Přikrytou mísu necháme 15 minut odležet. Poté salát důkladně promícháme a povrch ozdobíme osmaženými plátky bůčku.

Komentáře k receptu

  • zzuzzu
    zzuzzu |

    7. 10. 2012 14:35

    Zařazení tohoto salátu do sekce polévek je matoucí.