Perníčky slepované povidly

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg hladká mouka
    • 3
      lžička jedlá soda
    • 250
      g med
    • 250
      g ořechy Mleté
    • 500
      g moučkový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 120
      g máslo
    • 1
      lžíce perníkové koření
    • povidla

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku smícháme se sodou a perníkovým kořením, přidáme tekutý med, ořechy, cukr, vejce a máslo a vypracujeme těsto, které necháme několik hodin odpočinout. Z vyváleného těsta vykrájíme libovolné tvary a upečeme je v mírnější troubě. Vycladlé slepíme povidly a postříkáme čokoládou.
Zařazení: Moučníky Cukroví

Komentáře k receptu

  • Martina Najtová
    Martina Najtová |

    19. 11. 2008 18:36

    perníčky by se měly péct 2-3 týdny předem aby změkly.

  • Květa -
    Květa - |

    17. 10. 2008 09:30

    Předpokládám, že se perníčky musí nechat uležet. Pokud bych je pekla na Vánoce, jak dlouho dopředu, aby byly měkké?