Autor:

Perníčky slepované povidly

Střední
Ingredience
Hladká mouka 1 kg
Jedlá soda 3 lžička
Med 250 g
Ořechy
Mleté
250 g
Moučkový cukr 500 g
Vejce 5 ks
Máslo 120 g
Perníkové koření 1 lžíce
Povidla  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Mouku smícháme se sodou a perníkovým kořením, přidáme tekutý med, ořechy, cukr, vejce a máslo a vypracujeme těsto, které necháme několik hodin odpočinout. Z vyváleného těsta vykrájíme libovolné tvary a upečeme je v mírnější troubě. Vycladlé slepíme povidly a postříkáme čokoládou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Beránek naslano i nasladko Články z

Komentáře k receptu: Perníčky slepované povidly

Komentáře

  1. Martina Najtová   19.11.2008 | 18:36 | reagovat |

    perníčky by se měly péct 2-3 týdny předem aby změkly.

  2. Květa -   17.10.2008 | 9:30 | reagovat |

    Předpokládám, že se perníčky musí nechat uležet. Pokud bych je pekla na Vánoce, jak dlouho dopředu, aby byly měkké?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web