Autor:

Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

150 minut PT0H150M
Obtížné
Porce: 6
Ingredience
Mandle
oloupané, nasucho opražené, nahrubo nasekané
120 g
Kmín 2 lžička
Koriandr 1 lžička
Datle
zbavené pecek, pokrájené na kousky
8 ks
Máta
nahrubo posekané
2 hrst
Petrželka
hladkolistá (najemno posekaná)
1 hrst
Česnek
najemno nasekaný
3 stroužek
Mletá paprika 1 lžička
Skořice 1 špetka
Jehněčí maso
kýta (vykostěná)
 
Mrkev
nakrájená na špalíčky
4 ks
Olivový olej 1 lžíce
Na mátový jogurt
Máta
najemno nasekané
1 hrst
Jogurt
hustý, přírodní
400 g
Na mátový bulgur
Bulgur 350 g
Máta
natrhané
3 hrst
Extra panenský olivový olej 2 lžíce
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Jehněčí

Troubu předehřejte na 180 °C. Všechno koření krátce prohřejte na suché pánvi, smíchejte s mandlemi, datlemi, kandovanou citronovou kůrou, mátou, petrželkou, česnekem, paprikou a skořicí. Osolte a nechte stranou. Kýtu rozložte a potřete ji připravenou směsí. Poté maso opět stočte a svažte kuchyňským provázkem a nechte zatím stranou. Dno pečicí nádoby poklaďte mrkví, na ni položte maso, pokapejte olejem, osolte a opepřete a pečte za občasného přelévání vypečenou šťávou (pokud se vypeče, podlijte trochou horké vody nebo vývaru) asi hodinu a půl až dvě nebo až maso změkne. Vyndejte z trouby, přikryjte alobalem a nechte stranou na teplém místě asi 10 minut, aby se šťávy uvnitř masa pěkně rozložily.

Jogurt a mátu promíchejte, přidejte citronovou šťávu, osolte a opepřete a nechte vychladit v ledničce.

Bulgur vařte mírným varem asi 5 až 10 minut, zalitý vodou nebo vývarem (řiďte se návodem na obalu). Přebytečnou tekutinu pak. slijte. Promíchejte s mátou, citronovou šťávou a olejem, pokud je třeba, osolte a opepřete. Podávejte s pečeným masem, mrkví a mátovým jogurtem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Hovězí kebaby s dipem z červené řepy Babí léto na grilu nebo v kuchyni Články z

Komentáře k receptu: Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

Komentáře

  1. Pejsek a kocicka   08.12.2012 | 0:34 | reagovat | závadný

    Fakt vytecne. Nerolovala jsem to, smesi koreni jen posypala a pekla v alobalu. A misto datli brusinky. Malinko jsem podlila cervenym vinem, zbytek jsme dopili. Proste opravdu vyborna vecere.

  2. Anonymous   08.10.2011 | 18:37 | reagovat | závadný

    recept je vynikajici ;) mam z nej velkou radost

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web