Autor:

Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

150 minut PT0H150M
Obtížné
Porce: 6
Ingredience
Mandle
oloupané, nasucho opražené, nahrubo nasekané
120 g
Kmín 2 lžička
Koriandr 1 lžička
Datle
zbavené pecek, pokrájené na kousky
8 ks
Máta
nahrubo posekané
2 hrst
Petrželka
hladkolistá (najemno posekaná)
1 hrst
Česnek
najemno nasekaný
3 stroužek
Mletá paprika 1 lžička
Skořice 1 špetka
Jehněčí maso
kýta (vykostěná)
 
Mrkev
nakrájená na špalíčky
4 ks
Olivový olej 1 lžíce
Na mátový jogurt
Máta
najemno nasekané
1 hrst
Jogurt
hustý, přírodní
400 g
Na mátový bulgur
Bulgur 350 g
Máta
natrhané
3 hrst
Extra panenský olivový olej 2 lžíce
Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Jehněčí

Troubu předehřejte na 180 °C. Všechno koření krátce prohřejte na suché pánvi, smíchejte s mandlemi, datlemi, kandovanou citronovou kůrou, mátou, petrželkou, česnekem, paprikou a skořicí. Osolte a nechte stranou. Kýtu rozložte a potřete ji připravenou směsí. Poté maso opět stočte a svažte kuchyňským provázkem a nechte zatím stranou. Dno pečicí nádoby poklaďte mrkví, na ni položte maso, pokapejte olejem, osolte a opepřete a pečte za občasného přelévání vypečenou šťávou (pokud se vypeče, podlijte trochou horké vody nebo vývaru) asi hodinu a půl až dvě nebo až maso změkne. Vyndejte z trouby, přikryjte alobalem a nechte stranou na teplém místě asi 10 minut, aby se šťávy uvnitř masa pěkně rozložily.

Jogurt a mátu promíchejte, přidejte citronovou šťávu, osolte a opepřete a nechte vychladit v ledničce.

Bulgur vařte mírným varem asi 5 až 10 minut, zalitý vodou nebo vývarem (řiďte se návodem na obalu). Přebytečnou tekutinu pak. slijte. Promíchejte s mátou, citronovou šťávou a olejem, pokud je třeba, osolte a opepřete. Podávejte s pečeným masem, mrkví a mátovým jogurtem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Pomazánka z pečeného česneku Báječná listopadová čtyřka Články z

Komentáře k receptu: Pečené jehněčí s mátovým jogurtem

Komentáře

  1. Pejsek a kocicka   08.12.2012 | 0:34 | reagovat |

    Fakt vytecne. Nerolovala jsem to, smesi koreni jen posypala a pekla v alobalu. A misto datli brusinky. Malinko jsem podlila cervenym vinem, zbytek jsme dopili. Proste opravdu vyborna vecere.

  2. Anonymous   08.10.2011 | 18:37 | reagovat |

    recept je vynikajici ;) mam z nej velkou radost

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web