Ovocný čaj zavařený

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Strechova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      l ovoce různé druhy, nakrájené
    • 2
      kg cukr
    • 1
      lžička hřebíček mletý
    • 1
      lžička skořice mletá
    • 1
      ks citron
    • 1
      dl hnědý rum i více

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovoce vaříme půl hodiny, přisypeme cukr, přidáme štávu z citronu, rum. Dáme horké do sklenic, obrátíme dnem vzhůru.
2
Do hrníčku odebereme 2 lžičky ovoce, zalijeme horkou vodou a máme výborný ovocný čaj.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Andrea
    Andrea |

    19. 12. 2014 14:26

    ahoj,můžu použít i zavařeninu? :-! a chci se ještě zeptat , patří tam i nějaká voda při vaření ? :-\

  • Zuzka
    Zuzka |

    5. 12. 2013 21:51

    Dobrý den, v jakém množství vody mám ovoce vařit? Chystám se dělat jablečný čaj jako dárek. Díky

  • Lucinka
    Lucinka |

    5. 6. 2013 02:52

    Ahojky, mě b zajmalo kde ty čajíky skladujete a jak dlouho vám vydrží :-) díky za odpověd

  • Anonym
    Anonym |

    3. 8. 2007 16:53

    Výborný čaj.Vařila jsem dvě dávky a to angrešt-nejvíc,broskve.banány a červený rybíz.Přidala jsem i ml.badyán.Myslím si ,že do zimy asi nevydrží - je výtečný -1.

  • Hela -
    Hela - |

    25. 7. 2007 18:40

    Samozřejmě tam může být badyán! Něco podobného jsem zadávala pod názvem Rybíz jinak - aneb rumu není nikdy dost.

  • Evík
    Evík |

    21. 7. 2007 21:51

    Je to opravdu moc dobré, mám jednu dávku s rumem, až budou ostružiny, tak udělám i pro děti bez rumu. Dneska jsem si otevřela jednu skleničku, abych okoštovala - mňamka.

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    22. 9. 2006 18:19

    Zkusila jsem čaj ze švestek. Je vynikající! Hned byla jedna sklenička "zlikvidovaná". Kolegyně také chválily. Jsem zvědavá, jaký bude z jablek. Lákalo by mne tam přidat badyán, myslíte, že se tam hodí? Díky za odpověď. Ivana

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    1. 9. 2006 20:42

    Zuzko, já dělám kombinuju podle toho co zrovna roste. Minule jsem dělala rybíz s malinama a meruňkama a včera kombinaci broskví a ostružin. Obojí bylo skvělé.

  • Květoslava B.
    Květoslava B. |

    31. 8. 2006 18:56

    Já dávám 1kg cukru na 1 kg ovoce, povařím 7 minut a nakonec přidám 7 lžic rumu nebo slivovice, ta byla výborná v černém rybízu. Zlikvidovala jsem tak všechno drobné ovoce, co už nikdo nechtěl jíst, jahody maliny, ostružiny, rybíz. Koření jsem už vynechávala, dcera to nechtěla pít.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    31. 8. 2006 15:28

    Je zde uvedený skoro totožný recept s názvem "Rybízový čaj". Mám ho vyzkoušený a může všem vřele doporučit.

  • Zuza
    Zuza |

    30. 8. 2006 22:28

    Aké ovoce používate?

  • Jarka
    Jarka |

    30. 8. 2006 12:36

    Právě jsem dotvořila něco podobného, nedávala jsem citron, dávala jsem ale badyán a skořici i hřebíček vcelku, rumu na 1 kg ovoce 1/4 l. Chuťově vynikající.