Ovesné placky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g ovesné vločky
    • vejce
    • cibule
    • česnek
    • mouka
    • sýr
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • provensálské koření
    • zeleninová směs nebo sterilovaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vločky minimálně 2 hodiny před přípravou zalijeme vodou a necháme odstát, aby změkly a nabobtnaly. Nijak necedíme, měla by nám vzniknout kašovitá hmota. Přimícháme vejce, na jemno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek a podle chuti dokořeníme. Mouky přidáme podle tekutosti ovesné hmoty, aby se nám při smažení placka netrhala.
2
Na pánvi osmažíme a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu

  • Pavlína Matušková
    Pavlína Matušková |

    13. 5. 2007 06:26

    Placky byly výborné. Dala jsem houbové koření , nakrájené žampiony,sýr jsem vmíchala přímo do těsta a dohustila jsem špaldovou moukou.Skvěle se pekly na suché teflonové pánvi.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    11. 5. 2007 19:52

    Dcera má také vysoký cholesterol a navíc vrozenou trombofilii. Vajahit jí doporučila lékařka přímo v lipidové poradně.

  • Zuzka L.
    Zuzka L. |

    11. 5. 2007 16:24

    Tak to se omlouvam, ale ja jsem jednou koupila Vajahit a ten byl bohuzel vyroben z geneticky modifikovanych surovin. Asi mate jinou znacku. Majko, ale myslim si, ze nez pouzivat nejake umele nahrazky, tak radeji pouzivejte selsky rozum. Urcite to bude zdravejsi a i chutnejsi. A mate moc dobre a hlavne zdrave recepty!

  • D K
    D K |

    11. 5. 2007 15:45

    Mám před sebou krabičku Vajahitu a je tam napsáno, že je vyroben z geneticky NEMODIFIKOVANYCH surovin. Tak Zuzko pište jen ověřené informace.

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    11. 5. 2007 11:20

    A jéje, tak jestli se vyrábí z geneticky modifikovaných surovin, tak to má u nás Vajahit smůlu. Asi opět zapojím při přípravě receptů selský rozum a budu trošku experimentovat.

  • Zuzka L.
    Zuzka L. |

    11. 5. 2007 11:09

    Majko, děkuji vám za odpověď. O Vajahitu jsem někde slyšela, že to není moc dobré, protože se vyrábí z geneticky upravených surovin. Já osobně bych ho tedy nepoužívala, ale záleží to na každém z nás.

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    11. 5. 2007 10:39

    Snažím se užívání vajec vyhnout z důvodu, že máme v rodině rodově zvýšený cholesterol a navíc se nejstarší syn rozhodl, že se stane veganem, tak se ptám, aby taky občas něco mohl jíst :) S nahrazováním vajec si ještě nejsem tak moc jistá a chci, aby se výsledek dal jíst :)

  • Zuzka L.
    Zuzka L. |

    10. 5. 2007 17:40

    Majko, můžu se vás zeptat, proč se vždy ptáte, jak nahradit vejce? Má to nějaký zdravotní důvod? Děkuji vám za odpoveď.

  • Terezie Kouřilová
    Terezie Kouřilová |

    9. 5. 2007 21:49

    Ovesne placky jsou fakt skvela vec :-) Kdyz je chceme jist jako samostatne jidlo, pridavame do nich treba jeste na drobno nakrajenou smazenou cibulku a na ni trosku podusenou nastrouhanou mrkvicku :-) Placky pak maji barvu trosku do oranzova a jsou vynikajici :-)

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    9. 5. 2007 16:50

    Děkuju, podívám se po něm.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 5. 2007 16:24

    Já vejce v pokrmech nahrazuji VAJAHITEM. Je to sušená náhražka vajec.

  • Majka Přidalová
    Majka Přidalová |

    9. 5. 2007 12:02

    Chci se zeptat, jeslti by se v receptu dala nějakým způsobem nahradit vejce?