Autor:

Ovesné karbanátky

Střední
Ingredience
Cibule 1 ks
Voda 1/2 l
Masox 1 kostka
Sůl 1 lžička
Majoránka 1 lžička
Ovesné vločky 160 g
Česnek  
Vejce 2 ks
Strouhanka  
Máslo
na smažení
 
Olej
na smažení
 

Postup přípravy:

Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na másle, zalijeme 1/2l studené vody, přidáme kostku masoxu, lžičku soli, lžičku majoránky a ovesné vločky. Necháme projít varem, odstavíme a necháme asi 40 minut vychladnout.

Nakonec přidáme česnek, vejce a strouhanku a promícháme.

Uděláme placičky, obalíme ve strouhance a upečeme.

Podáváme s bramborovou kaší, jsou výborné i za studena s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 3x)
Redaktorka Jana Illéšová Domácí jogurt krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Ovesné karbanátky

Komentáře

  1. lily   12.10.2014 | 10:48 | reagovat | závadný

    Prosím, na kolik stupňů doporučujete si předehřát troubu?

  2. šmakes   03.03.2012 | 23:55 | reagovat | závadný

    Je to dobré, člověk se to naučí na koleji a jí to celý život, protože je to levné, dobré zdravé.

    Můj tip: vločky jen mírně podlít vodou (mlékem), přidat plátek chleba (změkne a udrží těsto tuhé), sůl, pepř, provensálské koření je výborné, vajičko (chléb ho ale nahrazuje).

    Míchám rukama, obaluji ve strouhance (můžeme i v mouce)... výborné s kyselou okurkou, cibulkou, hořticí... nebo si udělat burgr (houska, karboš, zelíčko jak je libo)

    :-)

  3. Monika H.   06.03.2008 | 10:41 | reagovat | závadný

    Zkoušela jsem to a velmi mile mě to překvapilo. Opravdu moc dobré. Rodina (včetně manžela) se olizovala. Poradila jsem tento recept známe a slyšela jsem jen slova díků a nadšení.

  4. tinka   11.07.2007 | 15:38 | reagovat | závadný

    Ja to robím tak isto ako autorka, len ešte pridávam nastrúhaný syr a ten tomu dodá tú pravú chuť.

  5. Tereza Jarčušková   16.02.2006 | 11:47 | reagovat | závadný

    Ja pridávam aj na drobné kocôčky narezanú a rozpraženú slaninku a cibuľu opražím na nej. Ale vločkové karbonátky sú ozaj výborné ! Treba vyskúšať.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout? Pacientů s HIV stále přibývá: V Praze hrozí epidemie! Jak se nemoci vyhnout?
Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web