Autor:

Ostrá kari omáčka

Střední
Ingredience
Olej 3 lžíce
Cibule
nebo 3 stroužky česneku
1 ks
Voda 1/2 ks
Pepř celý 1/2 lžička
Kardamom 1/2 lžička
Cayenský pepř  špetka
Kari 1 lžička
Zázvor 1 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Ze zeleniny

Cibuli nebo česnek oloupejte a nakrájejte hodně najemno. V kastrůlku rozehřejte olej a zeleninu opečte tak, aby byla měkká, ale ne hnědá. Přidejte všechny ostatní suroviny, a vše přiveďte k varu. Vařte 5 minut a podávejte.
TIP: Koření dejte do plátýnka nebo do „vajíčka“ na čaj,aby bylo možné koření vyndat.
Poznámka: I když v původním receptu není psaná mouka, doporučuji omáčku zahustit hladkou mouku nebo kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě. Já jsem tuhle omáčku použil na špagety.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Cizrnová polévka s citronovou kůrou a ricottou Sváteční menu pro přátele po italsku Články z

Komentáře k receptu: Ostrá kari omáčka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy? Jak opravdu účinné jsou diety při léčbě obezity a nadváhy?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web