Ostrá kari omáčka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule nebo 3 stroužky česneku
    • 0,5
      ks voda
    • 0,5
      lžička pepř celý
    • 0,5
      lžička kardamom
    • cayenský pepř
    • 1
      lžička kari
    • 1
      lžička zázvor

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli nebo česnek oloupejte a nakrájejte hodně najemno. V kastrůlku rozehřejte olej a zeleninu opečte tak, aby byla měkká, ale ne hnědá. Přidejte všechny ostatní suroviny, a vše přiveďte k varu. Vařte 5 minut a podávejte.
2
TIP: Koření dejte do plátýnka nebo do "vajíčka" na čaj,aby bylo možné koření vyndat.
3
Poznámka: I když v původním receptu není psaná mouka, doporučuji omáčku zahustit hladkou mouku nebo kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě. Já jsem tuhle omáčku použil na špagety.
Zařazení: Pokrmy Ze zeleniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.