Autor:

Ořechová buchta bez vážení

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 3 hrnek
Prášek do pečiva 1 balíček
Cukr krupice 2 hrnek
Vlašské ořechy 2 hrnek
Rostlinný olej 1/2 hrnek
Kyselé mléko 3 hrnek
Kakao 3 lžíce
Ořechy  
Tuk
a hrubá mouka na pekáč
 
Čokoládová poleva
a citrónová poleva
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, tak dlouho až se těsto při píchnutí špejlí na špejli nelepí.

Po upečení necháme v pekáči vychladnout, prochladlý koláč vyklopíme na plech nebo větší prkénko, potřeme citrónovou polevou, nepravidelně pokapeme čokoládovou polevou a sypeme sekanými ořechy.

Poznámka: Jako odměrku použijeme hrnek nebo sklenici o obsahu 2 dcl.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 11 x
1-
4.64 11 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 11x)
Koláč s tvarohem a ovocem Recept na víkend: Koláč s tvarohem a ovocem Články z

Komentáře k receptu: Ořechová buchta bez vážení

Komentáře

  1. oll   04.10.2015 | 19:34 | reagovat | závadný

    Dneska jsem dělala a fakt moc dobrá. Zdravím :-) :-) :-) :-)

  2. wendulka   30.03.2012 | 15:48 | reagovat | závadný

    mohu použít i normální mléko? O:-)

  3. Lucie Přichystalová   08.08.2008 | 6:29 | reagovat | závadný

    Úžasná buchta - hlavně rychlá. Vynechala jsem do těsta kakao, povrch potřela nepravou Nutelou a posypala mletými ořechy. Dávám 1**

  4. Hospodyňka   31.03.2008 | 11:00 | reagovat | závadný

    Výborná a vláčná buchta. Bez vajec! Kyselé mléko jsem neměla, použila jsem podmáslí. Citronovou polevu jsem vyrobila ze šťávy z půlky limety, několika lžic moučkového cukru a asi 2 lžiček bílku - poleva byla krásně ledová. Buchtu jsem udělala jen ze 2/3 množství surovin a vyšla tak akorát do dortové formy.

  5. Míla Kořínková   07.01.2005 | 14:50 | reagovat | závadný

    Kyselé mléko, nebo ještě lepší je kefír (dnešní, pasterizací ošetřené mléko stejně hned tak nezkysne), používám při pečení rychlého ovocného koláče, po kterém se jen zapráší : 1 sklenku pol. mouky, 1 sklenku cukru, 1/2 sklenky oleje, 1 sklenku kefíru, 1 vejce, 1/2 peč. prášku - vše smíchat dohromady, těsto podobné husté krupicové kaši vylít na vymaz. a vysyp. plech a pak se fantazii meze nekladou -dáme půlené švestky a sypeme mákem s cukrem, nebo meruňky, borůvky, rybíz a klasickou drobenku. Koláč dělám zrovna teď - na půlku plechu dám zmraz. borůvky, na druhou rybíz a "léto budiž pochváleno..."

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web