Autor:

Ořechová buchta s jahodovým želé

Střední
Na těsto
Vejce 4 ks
Cukr krupice 2 hrnek
Polohrubá mouka 3 hrnek
Prášek do pečiva
1/2 sáčku
 
Vlašské ořechy 200 g
Olej
1/2 hrníčku
 
Mléko 1 hrnek
Na potření těsta
Tvaroh z vaničky 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Cukr 2 lžíce
Mléko
1/2 l
 
Jahody
Mělo by jich být po rozmixování 1 litr - pokud nebude tolik doplníme do 1 litru vodou)
750 g
Želatina 4 balíček
Ořechová buchta s jahodovým želé

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháváme olej, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a rozemleté oříšky. Dáme na vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme asi na 160-170 °C asi 30-40 minut. Zkoušíme špejlí. Záleží na troubě. Když je těsto hotové necháme vychladnout.

Na vychladlé těsto rozetřeme tvaroh s 1 vanilkovým cukrem. Z mléka a pudingového prášku uvaříme klasický pudink. Jahody rozmixujeme, přidáme cukr, želatinu. Vaření želé se řídíme návodem na sáčku. Buď se povaří nebo pouze na 60 °C, pokud se netáhne. Ne každá želatina se vaří. Na to se musí dát pozor. Ještě teplý pudink dáme na tvarohovou vrstvu a na to pomalu lijeme po malých dávkách želé. Necháme vychladnout a dáme do lednice ztuhnout.

Poznámka: nejlepší je, pokud se stihne dělat zároveň pudink a želé najednou, ovšem každé v jiném kastrolku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.4 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Velikonoční věnec Velikonoční věnec krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Ořechová buchta s jahodovým želé

Komentáře

  1. Kateřina Čížková   26.08.2009 | 10:14 | reagovat | závadný

    Buchtička vypaná úžasně,už se na ni těším.Ze želé jsem měla taky vždycky strach, ale švagrová-cukrářka mi poradila AGAR.Nechá se koupit ve zdravé výživě,jsou to malé sáčky na 1l vody nebo šťávy.Pracuje se s ním skvěle.

  2. lenka galvasová   17.03.2009 | 17:37 | reagovat | závadný

    hrníčky,anbo klasické hrnky?

  3. Ivana Samcová   04.06.2006 | 17:08 | reagovat | závadný

    Včera jsem ji upekla. Chutná nám. Navíc moc hezky vypadá. Nečekala jsem, že bude tak vysoká a musela jsem nastavoval okraje plechu alobalem, abych mohla dát želé. Želé - to je můj problém. Vůbec se mi nedaří ho udělat. Vždycky to zachraňuju škrobovou moučkou. Snažím se podle návodu, ale bohužel...

  4. olča   06.03.2006 | 10:48 | reagovat | závadný

    Tak jsem v pátek opravdu upekla, místo tvarohu a pudingu jsem dala máslový krém nastavený vanilkovým pudingem a bylo to moc dobré, voňavé po jahodách a v kombinaci s ořechy opravdu moc dobré.

  5. Jana H.   02.03.2006 | 10:11 | reagovat | závadný

    Můžete dát víc tvarohu.Já nevím, ale s tím pudingem nám to chutnalo. Pokud vám vadí chuť pudingu můžete ho smíchat s tvarohem nebo nahradit nějakým krémem nebo tak nějak. Jana H.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web