Autor:

Ořechová buchta s jahodovým želé

Střední
Na těsto
Vejce 4 ks
Cukr krupice 2 hrnek
Polohrubá mouka 3 hrnek
Prášek do pečiva
1/2 sáčku
 
Vlašské ořechy 200 g
Olej
1/2 hrníčku
 
Mléko 1 hrnek
Na potření těsta
Tvaroh z vaničky 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Cukr 2 lžíce
Mléko
1/2 l
 
Jahody
Mělo by jich být po rozmixování 1 litr - pokud nebude tolik doplníme do 1 litru vodou)
750 g
Želatina 4 balíček
Ořechová buchta s jahodovým želé

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Celá vejce šleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháváme olej, pak přidáme mouku s práškem do pečiva, mléko a rozemleté oříšky. Dáme na vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme asi na 160-170 °C asi 30-40 minut. Zkoušíme špejlí. Záleží na troubě. Když je těsto hotové necháme vychladnout.

Na vychladlé těsto rozetřeme tvaroh s 1 vanilkovým cukrem. Z mléka a pudingového prášku uvaříme klasický pudink. Jahody rozmixujeme, přidáme cukr, želatinu. Vaření želé se řídíme návodem na sáčku. Buď se povaří nebo pouze na 60 °C, pokud se netáhne. Ne každá želatina se vaří. Na to se musí dát pozor. Ještě teplý pudink dáme na tvarohovou vrstvu a na to pomalu lijeme po malých dávkách želé. Necháme vychladnout a dáme do lednice ztuhnout.

Poznámka: nejlepší je, pokud se stihne dělat zároveň pudink a želé najednou, ovšem každé v jiném kastrolku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2+
4.25 4 5 1
Sibirky s malinovým přelivem Domácí zmrzlina - jak na ni? Články z

Komentáře k receptu: Ořechová buchta s jahodovým želé

Komentáře

  1. Kateřina Čížková   26.08.2009 | 10:14 | reagovat |

    Buchtička vypaná úžasně,už se na ni těším.Ze želé jsem měla taky vždycky strach, ale švagrová-cukrářka mi poradila AGAR.Nechá se koupit ve zdravé výživě,jsou to malé sáčky na 1l vody nebo šťávy.Pracuje se s ním skvěle.

  2. lenka galvasová   17.03.2009 | 17:37 | reagovat |

    hrníčky,anbo klasické hrnky?

  3. Ivana Samcová   04.06.2006 | 17:08 | reagovat |

    Včera jsem ji upekla. Chutná nám. Navíc moc hezky vypadá. Nečekala jsem, že bude tak vysoká a musela jsem nastavoval okraje plechu alobalem, abych mohla dát želé. Želé - to je můj problém. Vůbec se mi nedaří ho udělat. Vždycky to zachraňuju škrobovou moučkou. Snažím se podle návodu, ale bohužel...

  4. olča   06.03.2006 | 10:48 | reagovat |

    Tak jsem v pátek opravdu upekla, místo tvarohu a pudingu jsem dala máslový krém nastavený vanilkovým pudingem a bylo to moc dobré, voňavé po jahodách a v kombinaci s ořechy opravdu moc dobré.

  5. Jana H.   02.03.2006 | 10:11 | reagovat |

    Můžete dát víc tvarohu.Já nevím, ale s tím pudingem nám to chutnalo. Pokud vám vadí chuť pudingu můžete ho smíchat s tvarohem nebo nahradit nějakým krémem nebo tak nějak. Jana H.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web