Autor:

Opečené fazole - Frijoles Refritos

Snadné
Ingredience
Cibule 2 ks
Fazole 500 g
Slanina 150 g
Sůl 1 špetka
Voda 1,3 l

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z luštěnin

Fazole zalijeme vodou a necháme je máčet do druhého dne. Druhý den přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a fazole vaříme ve vodě, ve které byly namočeny. Fazole uvaříme doměkka. Voda by se měla téměř všechna vsáknout do fazolí, nesléváme ji. Jestliže není voda téměř žádná, dolijeme trošku a fazole s vodou promícháme. Nevadí, pokud nám fazole mícháním kašovatí. Podle chuti osolíme.

Ve velké pánvi vysmahneme na malé kostičky krájenou slaninu. Přidáme fazole i se zbylou vodou a mícháme, až je vše důkladně promícháno a fazolová kaše nám houstne. A máme opečené fazole.

Protože je nemůžem všechny sníst, necháme si i na druhý den.

Druhý den dáme na pánev trochu sádla, do fazolí přidáme trochu vody a opečeme. Jsou lepší než včera. Jak by ne, vždyť teprve tohle jsou, jak Mexičané správně říkají, „přesmažované fazole“.

Doba přípravy: 90min.
Země původu: Mexiko

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Opečené fazole - Frijoles Refritos

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web