Autor:

Okurky znojemské

Snadné
Ingredience
Okurky nakladačky  
Mrkev 1 ks
Cibule 1 ks
Kopr 1 snítka
Pepř celý
kuličky
7 ks
Nové koření
kuličky
4 ks
Hřebíček 1 ks
Bobkový list 1 ks
Ocet 4 dl
Cukr 120 g
Cukerin 14 ks
Sůl 50 g

Postup přípravy:

Do každé zavařovací sklenice (0,7 l) dáme několik koleček mrkve, plátky cibule, kousek čersvého kopru, 4 kuličky nového koření, 7 kuliček celého pepře, 1 hřebíček, 1 bobkový list a ukládáme očištěné okurky. V polovině sklenice přidáme po obvodu sklenice opět pár koleček mrkve a cibule. Obsah sklenice je pak pěkně barevný. Kdo má rád pikantnější, může přidat kousek čerstvého křenu.

Nálev: 12,5 dcl vody, 4 dcl octa, 14 cukerínů, 120 g cukru, 50 g soli, svaříme a vlažným nálevem zalijeme okurky. Množství nálevu vystačí asi na 7 sklenic.

Zavíčkujeme a sterilujeme 20 minut na 80 °C.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Okurky znojemské

Komentáře

  1. Věra z Dc   23.08.2007 | 10:45 | reagovat | závadný

    No tak z dehtu kamenouhelného :-) ale také mě udivili ingredience :-))

  2. Hana   23.08.2007 | 10:22 | reagovat | závadný

    pro Věru: už jsem se také podívala na vyhledávač:-)))

  3. Tereza J.   23.08.2007 | 10:19 | reagovat | závadný

    ak som si našla sacharín aj cukerín a výsledok je tu : sacharín - cukerín, imid kyseliny O-sulfobenzoovej, umelé sladidlozdroj : http://www.kulturistika.sk/pages/slovnik/s.htmSacharín - alias cukerín - umelý cukorIde o najstaršie syntetické sladidlo. Bolo objavené v roku 1879. Je 300 až 500 krát sladšie ako cukor sacharóza. V potravinárstve sa používa jeho lepšie rozpustná sodná soľ - sacharín sodný označovaný kódom E954. Nemajú výživnú hodnotu a len nahradzujú cukor ako požívatinu, nie však ako potravinu. V tele je pomerne neškodný, zväčšej časti prechádza tráviacim ústrojenstvom nezmenenýzdroj : http://www.maximo-sk.sk/index.php?option=com_content&task=view&id=660&Itemid=170

  4. Vlaďka   23.08.2007 | 7:36 | reagovat | závadný

    COŽE????!!!!!

  5. Věra z Dc   22.08.2007 | 14:39 | reagovat | závadný

    Cukerin a sacharin je prý totéž a vyrábí se prý z dehru kamenouhelnéhho :-))

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web