Autor:

Minikarbanátky po Carigradsku

Střední
Ingredience
Brambory 1 kg
Sladká smetana 200 ml
Máslo 2 lžíce
Mleté maso 500 g
Veka
nebo houska - suchá
4 plátek
Cibule 1 ks
Vejce 1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Saturejka 1 špetka
Petrželka
zelená a sušená
1 hrst
Olej
na smažení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Oddělíme dvě brambory a ostatní dáme vařit na bramborovou kaši. Tu připravíme obyčejným způsobem, jen podle chuti místo mléka dáme sladkou smetanu a kousek másla.

Mleté maso, namočenou a vyždímanou veku, jemně nakrájenou cibuli, vejce a koření pořádně zamícháme a tvarujeme malé karbanátky o něco málo větší než vlašský oříšek. Obalujeme jen v mouce! Smažíme nejlépe ve fritéze a poskládáme je na bramborovou kaši, kterou jsme předem rozložili po celém talíři. Na osobu by mělo být nejméně 7 kuliček.

Ze zbylých 2 brambor uděláme bramborovou slámu - buď ve fritéze, ale přes sítko dáme papírový filtr. Nebo na pánvi, ale olej musí být alespoň 1/2 cm, a v tom případě je zapotřebí ještě jedna ruka, nejlépe někdo, kdo (je zrovna poblíž, má hlad a proto se tváří ochotně) může míchat, než se brambor nastrouhá přímo nad pánví. Jinak hrozí slepení a sláma se nepovede. Lze slámu zaměnit s chipsy, co vypadají jako sirky.

Podáváme se zeleninovým salátem, bez toho to prostě není ono.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Grilované krevety s česnekem Krevety, kalamáry, chobotnice a jiné mořské plody Články z

Komentáře k receptu: Minikarbanátky po Carigradsku

Komentáře

  1. Anděla Dvořáková   25.01.2012 | 18:59 | reagovat |

    My doma nesnášíme a proto nevaříme bramborovou kaši. Co nám autorka poradí místo ní?

  2. Yveta   21.01.2006 | 5:45 | reagovat |

    Tak to musi byti obrovsk mnamka....dekuji, vyzkousim.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web