Autor:

Meruňková Charlotta

45 minut PT0H45M
Střední
Porce: 12
Ingredience
Cukrářské piškoty 120 g
Náplň
Měkký tvaroh 500 g
Smetana ke šlehání 250 ml
Moučkový cukr 200 g
Vanilkový cukr 2 ks
Želatina 20 g
Nálev
z kompotovaných meruňěk
100 ml
Likér
sladký meruňkový
50 ml
Meruňkový kompot
okapané
300 g
Meruňková Charlotta

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Nepečené, Dorty

Dortovou formu vyložíme po obvodu a na dně piškoty. Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a likérem. Smetanu vyšleháme na pevnou šlehačku a zlehka vmícháme do tvarohu. Želatinu namočíme do nálevu z meruněk a zahřejeme téměř k bodu varu. Horkou ji vlijeme do připravené náplně a dobře promícháme. několik meruněk si necháme stranou Zbylé nakrájíme na kousky a vmícháme do náplně, kterou rozetřeme do formy s piškoty. Povrch uhladíme a uložíme do ledničky.
Po ztuhnutí sejmeme dortovou formu a povrch dortu ozdobíme meruňkami.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Karamelové potěšení Články z

Komentáře k receptu: Meruňková Charlotta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web