Autor:

Medovník našich babiček

Obtížné
Těsto
Cukr krupice 150 g
Vejce 1 ks
Mléko 1/2 l
Máslo 50 g
Med 2 lžíce
Jedlá soda 1 lžička
Hladká mouka 450 g
Na posyp
Perník
nastrouhaný
1 ks
Vlašské ořechy
nastrouhané
 
Na krém
Máslo 250 g
Žloutek 2 ks
Moučkový cukr 100 g
Vanilkový pudink 1 balíček
Mléko 1/2 l

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Do kastrolu dáme cukr, vejce, máslo, med, sodu, mléko a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Po 2 minutách dáme do kastrolu mouku, spojíme s předchozími ingrediencemi a utvoříme hroudu, kterou dáme na vál. Hroudu rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme podle mělkého talíře, vyřízneme kolo. Před pečením propícháme placku na několika místech vidličkou. Necháme péct na 200 °C asi 5-10 minut. Po upečení za tepla pokapeme uvařenou kávou. Takto pečeme všechny placky.

V 1/2 litru mléka uvaříme puding. V druhé nádobě utřeme do pěny 1 máslo, 2 žloutky, 100 g moučkového cukru. Po vychladnutí pudinku vše smícháme a utvoříme směs, kterou potřeme placky a nakonec posypeme perníkem a oříšky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1
Reklama
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Medovník našich babiček

Komentáře

  1. kateřina doležalová   02.04.2010 | 19:25 | reagovat |

    Vyskoušela jsem váš recept doma, výborně se mi povedl myslím že ne nebejt vás by se mi takto nepovedl. Váš medovník už jsem dělala asi 8krát a jiný recept už nejspíše péci nebudu.=D

  2. Anonym   19.02.2008 | 10:31 | reagovat |

    O víkendu jsem vyzkoušela tento recept, protože mám medovník moc ráda a tak jsem hledala a hledala nejvhodnější recepty až jsem se rozhodla vyzkoušet tento. Je to moc dobrý, ale s opravdovým medovníkem se to nedá srovnat. Tohle prostě nění praví medovník.

  3. Helena Krupková   14.10.2006 | 9:56 | reagovat |

    paní marcelo, kde nepíšu potírat placku rumem, ale kávou smíchanou se šlehačkou. Medovník má potom výbornou chuť a je hodně brzo proleželý. A co se týče povidel, bez nich by medovník neměl šmrnc (ve starých receptech je používají také). Kdyby jste můj recept vyzkoušela, mluvila byste jinak. O tento recept si řeklo desítky lidí a všichni jsou nadšeni, že tak dobrý medovník ještě nejedli. Jedinou nevýhodou je, že je pracný. Paní Marcelo, než něco začnete hanit, nejdřív to vyzkoušejte, ale ještě předtím si pořádně přečtěte recept, protože když popletele suroviny, těžko vyjde to, co má vyjít.

  4. Zdenka   30.08.2006 | 22:26 | reagovat |

    Marcelo, napíš recept, prosím

  5. Gábina   30.08.2006 | 13:34 | reagovat |

    Marcelo, tak dejte svůj recept na tyto stránky a podělte se s námi se všemi

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web