Židovský medovník z domácí pekárny

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek černá káva silná instantní
    • 1
      hrnek med
    • 0,5
      hrnek hnědý cukr
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      lžička skořice
    • 0,3
      lžička hřebíček
    • 0,3
      lžička muškátový oříšek nastrouhaný
    • 0,3
      lžička zázvor - mletý nebo 1 lžička kandovaného nasekaného
    • 1
      hrnek vlašské ořechy
    • 1
      hrnek rozinky naložené do rumu
    • 3
      lžíce citronová kůra nebo jiná citrusová - kandovaná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V určeném množství kávy rozehřejeme med a cukr, necháme přejít varem a odstavíme. Vychladlý - vlažný rozvar vlijeme do nádoby. Potom přidáme rozšlehaná vejce a olej. Postupně přidáme i mouku smíchanou s jedlou sodou, kořením, ořechy, rozinkami a kandovanou kůrou pomeranče a citronu, nebo kadovanou citrusovou směsí. Program sprint.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • andorrana
    andorrana |

    17. 2. 2013 20:55

    Chlebík je výýýýýbornýýýýý :)

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    6. 3. 2009 07:26

    Na recepty, kde je prášek do pečiva nebo soda, používám program DORT.

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    5. 3. 2009 20:00

    Ja by som to tiež piekla na programe Dort, alebo program Múčnik - ja mám Moulinex.

  • Jana Kubáčková
    Jana Kubáčková |

    5. 3. 2009 19:39

    Chtěla bych se zeptat proč pečete medovník na program Sprint, když v receptu není droždí. Program Sprint moc nepoužívám, ale myslela jsem, že je na chleba. Nemám raději nastavit program Dort? Poraďte,prosím, děkuji. Recept je zajímavý ráda ho vyzkouším.