Maso s rýží po balkánsku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřové maso
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžička paprika - sladká
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 1
      l vepřový vývar
    • 1
      ks zelená paprika
    • 1
      ks červená paprika
    • 3
      ks cibule
    • 4
      ks rajčata
    • 250
      g dlouhozrnná rýže

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na 2 cm velké kousky a 10 minut restujeme na oleji. Přidáme koření, rozmačkaný česnek, rajský protlak a horký vývar. Vaříme pod poklicí. Papriky rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
2
Oloupanou cibuli rozkrojíme na čtvrtky. Z rajčat klínovitě vyřízneme část přirostlou ke stonku. Krátce je ponoříme nejprve do vařicího vývaru, potom do studené vody, oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Přidáme rýži a necháme přejít varem.
3
Vmícháme papriky s cibulí a dusíme. Rajčata přidáme až 5 minut před dokončením. Maso s rýží při dušení nemícháme. Dochutíme.
4
Příloha: chléb, červené víno.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    30. 1. 2010 09:46

    Recept vypadá lákavě, jen jsem se chtěla ujistit, že jsem ho dobře pochopila. Zarazilo mne, že maso s rýží při dušení nepromíchávám. Takže k dušenému masu přidám rýži, nechám přejít varem, přidám papriky s cibulí, promíchám, nechám dál vařit bez míchání a pak, když to bude prakticky hotové, přidám rajčata. Nemůže se mi to v hrnku" přichytit" na dno. Díky za radu. Ivana

  • Helena Pawlasová
    Helena Pawlasová |

    29. 1. 2010 16:16

    moc dobré :)

  • Jarka
    Jarka |

    18. 10. 2004 11:33

    Recept vypadá dobře, ještě bych chtěla upřesnit jaké vepřové je nejlepší - kýta nebo krkovička nebo je to jedno .. To jen abych věděla co mám koupit. Dík