Autor:

Marinované kuře Jamaica

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Pórek
Česnek
Pepř mletý  
Sůl  
Cukr 1 lžička
Tymián  
Slunečnicový olej  
Hnědý rum
Bílý ale není podmínkou
1 dl
Muškátový oříšek
nebo oříšek strouhaný
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

V mixéru rozmixujte všechny ingredience. Kuře potřete vytvořenou kašičkou po celém povrchu a nechte přikryté fólií v chladu přes noc. Pečte na ztuženém tuku v troubě přikryté asi 45 min bez povšimnutí na 200 °C s veškerou marinádou.

Trošku podlejte vodou a ještě přelejte trochou rumu. Stále přikryté pečte asi 1,5 hodiny na 150 °C a občas polévejte vytvářenou směsí. Poté odklopte a na 180-200 °C vytvořte křupavou kůrku, za stáleho polévání.

Podávejte s bramborovou kaší ochucenou špetkou muškátu a zalitou výpekem z kuřete.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Jablíčka v těstíčku s vanilkovou omáčkou Oblíbené ingredience na zahřátí Články z

Komentáře k receptu: Marinované kuře Jamaica

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web