Marinované kuře Jamaica

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: karel.eger

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      pórek
    • 5
      česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • 1
      lžička cukr
    • tymián
    • slunečnicový olej
    • 1
      dl hnědý rum Bílý ale není podmínkou
    • muškátový oříšek nebo oříšek strouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V mixéru rozmixujte všechny ingredience. Kuře potřete vytvořenou kašičkou po celém povrchu a nechte přikryté fólií v chladu přes noc. Pečte na ztuženém tuku v troubě přikryté asi 45 min bez povšimnutí na 200 °C s veškerou marinádou.
2
Trošku podlejte vodou a ještě přelejte trochou rumu. Stále přikryté pečte asi 1,5 hodiny na 150 °C a občas polévejte vytvářenou směsí. Poté odklopte a na 180-200 °C vytvořte křupavou kůrku, za stáleho polévání.
3
Podávejte s bramborovou kaší ochucenou špetkou muškátu a zalitou výpekem z kuřete.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.