Autor:

Litá bublanina

Snadné
Ingredience
Mléko 1 l
Polohrubá mouka 1 kg
Vejce 4 ks
Třešně 300 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Z ingrediencí zpracujeme těsto jako na palačinky - jen musí být o trošku hustší, ale zároveň musí téci. Takto zpracované těsto nalijeme do pekáčku, ve kterém jsme nechali rozpustit máslo (to máslo musí být opravdu dobře rozpuštěné a musí začít „bublat“) a zasypeme třešněmi nebo jiným ovocem (borůvky, jahody apod.). Po vyjmutí z trouby ještě horké zasypeme cukrem.

Výborná je jak teplá, tak když náhodou zbyde, i studená z ledničky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
3-
2.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 3- (hodnoceno 4x)
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Litá bublanina

Komentáře

  1. Simča S.   30.06.2014 | 17:10 | reagovat | závadný

    No nevím, na litr mléka a 4 vejce mi přijde kilo mouky strašně moc. Řekla byc max. 700 - 750 g. Zkoušel tento rozpočet někdo? Mám doma mraky třešní, tak hledám, co z nich...

    1. Andrea   10.07.2014 | 16:36 | reagovat | závadný

      A co použít hlavu??? Bože muj -_- snad poznáte jakou má to těsto konzistenci ne... zda-li moc hustou a nebo naopak..

  2. Tereza   29.11.2012 | 15:26 | reagovat | závadný

    Tuhle bublaninu bych už podruhé neudělala je tuhá a není sladka (logicky).

  3. Natotata   20.10.2012 | 11:15 | reagovat | závadný

    Dělá se zásadně bez prášku do pečiva a spol. Posypat cukrem se může i před vložením do trouby. Poklást se může třešněmi, krájenými jahodami, švestkami, plátky jablek či hrušek ... :-))

    Dělala jí už moje babička a je to fakt mňamka, po zchladnutí jsme jí zblajzli se sourozenci natotata. Bábi jí říkávala "Litina". Dneska se pod tímhle názvem najdou jen jakési bramborové placky... :-\

  4. Lucka M.   25.05.2006 | 13:16 | reagovat | závadný

    Tak tu z nám zdomu od malička:o) Pouze tedy v"borůvkové varinatě":o)) Děláme ji skoro stejně ale na klasický plech (s vyšším okrajem) ,na rozpuštěném másle nebo kapce oleje.A těsto je ušlehané z necelého půllitru mléka, asi 3 hodně vrchovatých lžic hladké mouky a 2-3 vajec. Nalije s e na plech a posype borůvkami (klidně z mražáku) Peče se cca na 180 pár minut(než ztmavnou kraje). Tuto litou bublaninu vůbec z plechu nevyndáváme-je příliš tenká. Pouze ještě horkou pocukrujeme a hnedka zdlábneme lžícemi. Když náhodou zbyde, je dobrá i studená a dá se už i přemístit z plechu jinam v neporušené podobě:o)

  5. Anonym   24.05.2006 | 19:17 | reagovat | závadný

    Dobrý den, prosím, kolik tam mám dát těch vajec? Děkuji

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web