Autor:

Lilky nebo cukety s tzatziki

Střední
Ingredience
Lilek
nebo cuketa - velká
1 ks
Sůl 1 špetka
Mouka  
Olej  
Tvaroh 1 balení
Bílý jogurt 1 kelímek
Okurka salátová 1 ks
Česnek 3 stroužek

Postup přípravy:

Zeleninu nakrájíme na tenké plátky (cuketu oloupeme), posolíme a necháme vypotit. Poté opláchneme, osušíme a obalujeme v mouce. Smažíme v rozpáleném oleji dokřupava.

Podáváme s tzatziky: Okurku oloupeme, nastrouháme, necháme potit, smícháme s tvarohem a jogurtem. Osolíme a přidáme prolisovaný česnek.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
4
2 1 5 1

Komentáře k receptu: Lilky nebo cukety s tzatziki

Komentáře

  1. Di -   02.07.2009 | 12:01 | reagovat |

    Taky to máme moc rádi. Cuketu ani není nutné obalovat v mouce a na polití úplně stačí jogurt s česnekem. Skvělé letní odlehčení stravy. Jen musím zkusit také lilky, zatím jsem vždy používala jen cuketu.

  2. Terka S.   17.07.2005 | 11:21 | reagovat |

    Tohle znám - tatínek byl Bulhar a toto jídlo čas od času připravoval.Vynikající.Doporučuji jíst s čerstvým chlebem, protože cukety i lilky dost nasáknou olejem.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu! Proměna ložnice: z neútulného prostoru perfektní oáza klidu!
Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit Pleťový „jojo efekt" a jak mu zabránit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web