Lilky nebo cukety s tzatziki

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks lilek nebo cuketa - velká
    • 1
      špetka sůl
    • mouka
    • olej
    • 1
      balení tvaroh
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      ks okurka salátová
    • 3
      stroužek česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zeleninu nakrájíme na tenké plátky (cuketu oloupeme), posolíme a necháme vypotit. Poté opláchneme, osušíme a obalujeme v mouce. Smažíme v rozpáleném oleji dokřupava.
2
Podáváme s tzatziky: Okurku oloupeme, nastrouháme, necháme potit, smícháme s tvarohem a jogurtem. Osolíme a přidáme prolisovaný česnek.

Komentáře k receptu

  • Di -
    Di - |

    2. 7. 2009 12:01

    Taky to máme moc rádi. Cuketu ani není nutné obalovat v mouce a na polití úplně stačí jogurt s česnekem. Skvělé letní odlehčení stravy. Jen musím zkusit také lilky, zatím jsem vždy používala jen cuketu.

  • Terka S.
    Terka S. |

    17. 7. 2005 11:21

    Tohle znám - tatínek byl Bulhar a toto jídlo čas od času připravoval.Vynikající.Doporučuji jíst s čerstvým chlebem, protože cukety i lilky dost nasáknou olejem.