Autor:

Plněné lilky Imam bajaldi

60 minut PT0H60M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Lilek
(menší podlouhlé)
4 ks
Řapíkatý celer 2 ks
Olivový olej 60 ml
Červená paprika
(pokrájená na kostičky)
1 ks
Paprika - žlutá
(pokrájená na kostičky)
1 ks
Mrkev
(pokrájená na kostičky)
4 ks
Cibule
(nakrájená najemno)
2 ks
Česnek 2 stroužek
Rajský protlak 3 lžíce
Nové koření mleté 1 lžička
Strouhanka 2 lžíce
Parmazán
(strouhaný)
2 lžíce
Dobromysl 4 snítka
Rajčata
(zralá, pokrájená na plátky)
2 ks
Cherry rajčátka
(několik, rozpůlených)
 
Sůl  
Pepř mletý  
Plněné lilky Imam bajaldi

Postup přípravy:

Lilky opláchněte, osušte a do každého udělejte podélný klínovitý zářez široký asi 8 cm. Vyříznutou část vyndejte, výřez zasypte tenkou vrstvičkou soli a nechte 30 minut stát. Řapíky celeru škrabkou oloupejte a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte polovinu oleje a nejprve v něm zprudka osmažte na kostky pokrájené vyříznuté části lilku. Přemístěte je do mísy. Do pánve podle potřeby přilijte trochu oleje, přidejte papriky, cibuli, mrkev, celer a společně osmažte. Osolte, přidejte koření, pokrájenou petržel a dobromysl, utřený česnek se solí, protlak a vše míchejte při střední teplotě asi 5 minut.

Přilijte hrnek vody a duste téměř doměkka.Přimíchejte opečený lilek, dochuťte a nechte prohřát. Vykrojené lilky opláchněte pod tekoucí vodou a na zbylém oleji je ze strany s výřezem a pak na protější straně opečte. Potom je dejte na plech pokrytý pečicím papírem, naplňte podušenou zeleninou a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Po 20 minutách zakryjte náplň tenkými plátky rajčat, posypte strouhankou smíchanou s parmazánem, pokapte máslem a dejte dopéct. Okolo lilků narovnejte překrojená rajčátka, lehce je osolte a vše společně dopečte. Hotové lilky přemístěte na talíře, obložte rajčátky, případně doplňte čerstvými lístky dobromysli. Jako přílohu podávejte čerstvé nebo opečené plátky ciabatty.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Plněné lilky Imam bajaldi

Komentáře

  1. cuoco   05.10.2011 | 20:39 | reagovat | závadný

    Hm... dokomplikovana sefkucharska verzia vyborneho stareho Tureckeho receptu.
    "Imam evinden ash, olu gozunden yash cikmaz " <3
    Lilky prekrojit na polky a tak ich robit .Rychle jednoduche a ziadna struhanka to je z Talianskych receptov na Melanzane :-\
    fotka pridana :-P

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web