Lehká špenátová polévka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g listový špenát
    • 1,5
      l zeleninový vývar
    • olivový olej
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks řapíkatý celer Nožička
    • 0,5
      ks cibule
    • strouhaný parmazán
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Špenát propereme, na olivovém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a řapíkatý celer a jemně orestujeme. Přidáme špenát a zalejeme vařícím vývarem. Necháme vařit zhruba 10 minut (špenát je hned vařený).
2
Poté rozmixujeme, osolíme a zahustíme jíškou, kterou si předem připravíme. Servírujeme tak, že na talíře do polévky nasypeme strouhaný parmezán a kapičku olivového oleje.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MichaelaSkalska
    MichaelaSkalska |

    9. 7. 2015 14:16

    Úžasná a navíc rychlá....skvělá kombinace