Lasagně pro lenochy

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      balíček flíčky
    • 200
      g mleté maso Nebo namletých uzenin
    • 500
      g rajský protlak
    • 1
      plechovka kukuřice
    • 1
      plechovka žampiony
    • 100
      g sýr
    • 1
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • kari Podle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi osmahneme mleté maso, nebo uzeninu lze i kombinovat. Osmahnuté osolím, opepřím, (vegeta) zaliji rajčetovou šťávou a prohřeji.Ve druhém hrnci z másla a mouky udělám jíšku, zředím mlékem (asi 0,5 l), osolím, opepřím a obarvím TROŠKOU kari. Do teflonového pekáčku naliji na dno trochu bílé omáčky, zasypu 1/3 fleků, potom 1/3 směsi s masem a zase zasypu 1/3 fleků.
2
Do dalších bílých vrstev přisypu i houby a kukuřici (není podmínkou). Střídám vrstvy tak, abych skončil světlou. Pekáček přikryji alobalem a peču 30 minut na 175 °C. Potom odkryji, posypu sýrem a zapeču ještě 10 minut na 200 °C.
3
Recept vznikl jako nouze, když jsem měl hotové omáčky a zjistil, že nemám lasagně. Ač vypadá popis dlouhý, jeho příprava do fáze vložení do trouby nepřesáhne 15 minut. Cena těchto 6 porcí nepřesáhne v surovinách 100 Kč.
Zařazení: Maso Mleté Uzeniny

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.