Kyjevský kotlet - původní recept

moje hodnocení:

2,5

hodnotilo: 2
60 minut
1
porce
neuvedeno
autor: casino

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso prsa
    • máslo
    • sůl
    • hladká mouka
    • vejce
    • strouhanka
    • tuk

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do jednotlivých porcí úzkým nožem prořízneme otvor, do kterého natlačíme asi jako palec velký kus ztuhlého másla. Okraje otvoru dobře přitlačíme (příp. zajehlíme), aby máslo nevyteklo. Maso osolíme, obalíme v trojobalu a hned smažíme v dostatečném množství rozpáleného tuku. Jen co chytne barvu, snížíme teplotu a dosmažíme.
2
Poznámka: pokud použijeme krůtí prsa, je tato třeba před plněním naporcovat.
3
Zdroj: Mezinárodní kuchařka.
Zařazení: Maso Drůbeží
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Janaso
    Janaso |

    28. 5. 2013 19:58

    Dalo se to, příjemná změna.

  • xxx
    xxx |

    24. 2. 2013 14:37

    řešíte tu samý blbosti! největší chybou je, že je tu napsáno původní recept! podle opravdového původního receptu se Kyjevský kotlet dělá ze stehenního řízku (je šťavnatější) a nechává se tam malá kůstka aby se pohodlně jedl. To co přidáte do másla je jen na vaší chuti. Také je důležité dodat že se smaží v sádle a másle, jinak nedosáhnete tak lahodné chuti, my třeba nepřidáváme nic. O tento recept se už dlouho přetahují Francouzi a Ukrajinci ale po průzkumech bylo zjištěno že tyto "řízky" dělá každý národ jinak.

  • Olga .
    Olga . |

    9. 12. 2008 10:31

    Zdeno, patrně znáte slovní spojení "notoricky známý", to je totéž jako napsat "všeobecně známý známý". Jiný význam toho slova může být "pověstný", nebo i "zřejmý". Takže, račte si vybrat co více vyhovuje Vašemu naturelu :-)

  • Gábina H
    Gábina H |

    9. 12. 2008 09:34

    Asi notoricky známé?

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    9. 12. 2008 08:56

    Co to znamená, že použití estragonu je notorické?

  • Olga .
    Olga . |

    8. 12. 2008 21:27

    Použití estragonu je notorické :o), za kopr děkuji, určitě vyzkouším!

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    8. 12. 2008 21:03

    Ja mám recept, kde do masla sa pridáva kôpor a je to tiež veľmi chutné.

  • Lusinda -
    Lusinda - |

    8. 12. 2008 19:24

    opr. másla

  • Lusinda -
    Lusinda - |

    8. 12. 2008 19:04

    Do špalíčku máslu se v Kyjevském kotletu vždy přidává estragon.