Kuřecí řízky na pepři

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso prsa
    • 1
      špetka sůl
    • 80
      g hladká mouka
    • olej
    • 1
      ks cibule
    • 2
      dl smetana
    • 2
      ks pepř celý kuličky
    • 1
      sklenice bílé víno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso po obvodu několikrát nakrojíme. Naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Vložíme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách. Řízky vyjmeme, na oleji necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce mouky, lehce osmahneme, zalijeme částí smetany a trochou vody, rozšleháme a uvedeme do varu. Přidáme maso, pepř, víno a dusíme pod poklicí asi 10 minut. Pak přilijeme zbytek smetany a ještě krátce podusíme. Přisolíme.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • j.
    j. |

    11. 4. 2006 19:32

    to je dobře

  • Petr Jemelka
    Petr Jemelka |

    10. 4. 2006 21:23

    Moc dobré, mělo to úspěch u přítelkyně i rodičů

  • Petr Jemelka
    Petr Jemelka |

    10. 4. 2006 15:24

    ještě jsem to nestihnul dnes jdu opravdu na to tak napíšu...

  • j.
    j. |

    2. 4. 2006 12:28

    Tak co, chutnalo?

  • Petr Jemelka
    Petr Jemelka |

    31. 3. 2006 12:04

    to zní moc zajímavě-díky za recept v neděli ho vyzkouším :-)