Kuře v závěji dělovými koulemi

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g kuřecí maso stehna (vrchní)
    • 1,5
      balíček kysané zelí
    • 1
      ks jablka
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • kmín
    • 2
      lžíce tuk
  • Na bramborové koule:
    • 1
      kg brambory
    • 350
      g hrubá mouka
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • máslo rozpštěného

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí smícháme s drobně nakrájenou cibulí, nahrubo nastrouhaným jablkem a cukrem. Dvě třetiny směsi rozprostřeme do pekáčku. Kousky kuřete posolíme, položíme je na zelí, posýpeme kmínem, pokryjeme zbytkem zelí a pokapeme rozpuštěným tukem.
2
Pečeme v troubě asi půl hodiny, pak z masa zelí odhrneme a dopečeme dozlatova.
3
Brambory uvaříme v osolené vodě. Vychladlé nastrouháme, přidáme mouku, vejce, solamyl, máslo a sůl. Vypracujeme těsto, vyválíme několik válečků o průměru 5 cm, nakrájíme je na stejné kousky a rukame tvarujeme kuličky. Kuličky vhazujeme do osolené vroucí vody a vaříme je 5-7 minut.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Irena Simonová
    Irena Simonová |

    18. 5. 2008 11:10

    Já nedávám jablko, Ale jinak takhle občas kuře peču a říkám tomu á-la kachna. Je to dobrota