Kuře na smetaně a medu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: Florent

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso prsa
    • 500
      ml smetana na vaření
    • brambory
    • grilovací koření
    • skořice
    • majoránka
    • med
    • 250
      ml šlehačka
    • broskvový kompot

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z kuřete nebo kuřecích prsou nakrájíme malé kousky. Smícháme smetanu a šlehačku do misky, přidáme cca dvě lžíce medu, koření (každý dle své chuti, já ho dával málo, hlavně se skořicí opatrně), trochu láku z broskví a důkladně promícháme. Především med chvíli trvá. Naložíme do této směsi kuřecí kousky a necháme 24 hod. odstát.
2
Druhý den oloupeme brambory, nakrájíme na plátky. Jemně vymažeme zapékací mísu olejem nebo tukem, lžící nebo naběračkou nalejeme menšíá vrstvu smetany a vyskládáme brambory.
3
Poté kombinujeme vrstvu brambor, vrstvu smetany. Dáme na cca 50 minut do trouby. Doporučuji nezavírat mísu. Mezitím, co se budou péct brambory, nakrájíme několik broskví na plátky. Ve chvíli, kdy brambory začnou měknout, vyskládáme nahoru kousky masa a kousky broskví a celé polejeme zbytkem smetany. Vrátíme do trouby na cca 15-20 minut. Po dodělání je možné posypat strouhaným sýrem, dle chuti.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • iva stockingerova
    iva stockingerova |

    17. 9. 2008 13:04

    Další bezva recept.Jen místo majoránky jsem dala provensálské koření, a sýr přidala před doděláním-pokrmu,ne mě:). Dávám jedničku!