Krupná baba

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • krupky (Lámanka)
    • brambory
    • kmín
    • česnek
    • majoránka
    • slanina Či škvarky
    • tuk Příp.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krupky uvařit a slít, neproplachovat. Syrové brambory nastouhat nahrubo, vmíchat uvařené krupky. Poměr brambor a krupek je dle chuti, osvědčené je, když brambor je cca 3x víc než krupek. Do směsi vmíchat koření a pokrájenou slaninu či škvarky, nemusí být mnoho, jen na zavonění.
2
Směs péci ve vymazaném pekáči cca 1 hodinu při střední teplotě, záleží na výšce jídla. Obměnou je, když se slanina nebo škvarky před vmícháním rozpustí na pánvi.
Zařazení: Pokrmy Z luštěnin
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Světlana
    Světlana |

    12. 1. 2008 00:09

    Mělo by být vysoké tak 1, max. 2 cm, pak je nejlepší

  • Anonym
    Anonym |

    22. 6. 2007 11:03

    Já přidávám houby....v létě čerstvé a podušené, v zimě pak sušené. Anna