Autor:

Králík na slanině

Střední
Ingredience
Králík 1 ks
Máslo 200 g
Kořenová zelenina 200 g
Cibule 2 ks
Citron 1 ks
Slanina 150 g
Rajský protlak 40 g
Cukr 5 kostka
Červené víno 3 dl
Hladká mouka 40 g
Nové koření  špetka
Pepř celý  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí

Králíka přes noc namočíme do studené vody a poté odblaníme. Porce prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a posypeme novým kořením. Nastrouhanou zeleninu, cibulku, plátky citronu a maso opečeme na másle.

Přidáme rajský protlak a pod pokličkou dusíme nebo v troubě pečeme doměkka. Králíka vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, přilijeme víno, dochutíme cukrem a dobře povaříme. Omáčku rozmixujeme nebo přecedíme na maso. Podáváme s opékanými bramborami nebo knedlíkem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Křepelky se slaninou a kapustou Podzim patří zvěřině. Užijte si zvěřinové hody Články z

Komentáře k receptu: Králík na slanině

Komentáře

  1. Jarka   09.02.2005 | 16:41 | reagovat |

    Váš recept mě velice zaujal a vyskoušela jsem ho. Ta omáčka byla vynikající a řekla bych, že se lépe hodí knedlík. Avšak když ještě zbylo na další den byla ještě lepší, všem nám bylo líto, že už není.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak Blanka Milfaitová: Cestují, vařím marmelády. Nejsem pitomá, abych dělala věci jinak
Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás? Řapíkatý celer: Kouzelná potravina, která hubne za vás?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web