Králík na slanině

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • 200
      g máslo
    • 200
      g kořenová zelenina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks citron
    • 150
      g slanina
    • 40
      g rajský protlak
    • 5
      kostka cukr
    • 3
      dl červené víno
    • 40
      g hladká mouka
    • nové koření
    • pepř celý
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králíka přes noc namočíme do studené vody a poté odblaníme. Porce prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a posypeme novým kořením. Nastrouhanou zeleninu, cibulku, plátky citronu a maso opečeme na másle.
2
Přidáme rajský protlak a pod pokličkou dusíme nebo v troubě pečeme doměkka. Králíka vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, přilijeme víno, dochutíme cukrem a dobře povaříme. Omáčku rozmixujeme nebo přecedíme na maso. Podáváme s opékanými bramborami nebo knedlíkem.
Zařazení: Maso Králičí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jarka
    Jarka |

    9. 2. 2005 16:41

    Váš recept mě velice zaujal a vyskoušela jsem ho. Ta omáčka byla vynikající a řekla bych, že se lépe hodí knedlík. Avšak když ještě zbylo na další den byla ještě lepší, všem nám bylo líto, že už není.