Autor:

Kokosové laskonky slepované

Střední
Laskonky
Bílek 4 ks
Cukr krupice 300 g
Kokosová moučka 200 g
Náplň I.
Zavařenina
meruňková
1 sklenice
Dětské piškoty
strouhané namočené v rumu nebo v jiném aromatickém likéru
1 balíček
Náplň II.
Máslo 150 g
Moučkový cukr 80 g
Hnědý rum 1 lžíce
Kakao 1 lžíce
Poleva
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Bílky do husta ušleháme s několika zrníčky soli. Do hustého sněhu zašleháme cukr, několik minut ještě šleháme. Potom do oslazeného sněhu vařečkou lehce vmícháme kokosovou moučku. Na plech vyložený pečícím papírem tvoříme pomocí lžičky a jídelního nože ploché hromádky velikosti desetikoruny. Pečeme velmi zvolna nejlépe několik plechů najednou v horkovzdušné troubě při 80 °C. Použijeme-li elektrickou troubu, tak při teplotě 100 °C po jednom plechu. Usušené odlepujeme z papíru a necháme vychladit. Vychladlé slepujeme libovolnou náplní.

Můžeme použít kteroukoli z těchto dvou uvedených náplní nebo lze použít i polotovar např. polotovar Dr. Oetker vanilková náplň, kakaová nebo s příchutí vaječného koňaku.

Náplň 1): smícháme zavařeninu s piškoty, které jsme důkladně navlhčili rumem nebo jiným aromatickým likérem.

Náplň 2): utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme kakao a rum a dobře promícháme. Necháme chvíli vychladit v lednici a plníme laskonky.

Slepené pečivo po vrchní straně ozdobně počáráme čokoládovou polevou (čárky, spirálka od středu ke krajům apod.).

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.6 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Reklama
Ořechová miminka Milujeme vánoční cukroví - díl II. Články z

Komentáře k receptu: Kokosové laskonky slepované

Komentáře

  1. yvouch   06.11.2010 | 12:40 | reagovat | závadný

    Stačí koupit za cca 70Kč šablonu na laskonky a máte jednu jako druhou :o)

  2. hana Valentová   17.10.2008 | 19:32 | reagovat | závadný

    to se vám to těsto rozjede, ne? pak bude každý ovál jiný a jak to chcete slepovat?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web