Klokaní s rajčatovo olivovou omáčkou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g klokaní maso zadní (rump steak)
    • olivový olej
  • Omáčka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 1
      stroužek česnek jemně posekané
    • 425
      g rajčata oloupaná konzerva
    • 1
      lžička oregáno sušené nebo basil
    • 0,5
      lžička cukr
    • sůl
    • 0,3
      sklenice černé olivy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Scedíme rajčata (štávu dáme stranou) a posekáme. Rozehřejeme olej a jemně osmažíme cibuli a česnek. Potom přidáme rajčata i se šťávou a zbytek přísad.
2
Povaříme 10 minut a přidáme olivy. Maso dáme na pekáč, potřeme olejem a pečeme na 200 °C asi půl hodiny.
3
Plátky masa přelijeme horkou omáčkou.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • Petra Randulová
    Petra Randulová |

    27. 3. 2007 13:41

    Moc dobré,vyskoušela jsem v neděli k obědu.Maso měkké a omáčka výborná.Doporučuji všem.