Karibské banány

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Banány
zralé
6 ks
Pomeranč 1 ks
Limetka
nebo citron
1 ks
Skořice 1/2 lžička
Máslo
rozpuštěné
1 lžíce
Hnědý rum 75 ml
Hnědý cukr
+ na posypání
3 lžíce
Bílý jogurt
nebo zakysaná smetana, popř. zmrzlina
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Banány nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno zapékací mísy. Nemusíme nijak zvlášť rovnat, ale kolečka od sebe oddělíme, aby nebyla slepená. Misku nemusíme vymazávat.
V jiné misce si smícháme šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče, šťávu z limety, rum, skořici, máslo a hnědý cukr. Touto směsí banány přelijeme a pečeme 20-25 minut na 180 °C (horkovzdušná trouba, u elektrické pečeme na 200 °C).
Pak ještě povrch posypeme hnědým cukrem a pod grilem zapečeme do zlatohněda. Gril není nutný, zkoušela jsem i normálně zapéct a taky se povedlo.
Banány podáváme nejlépe teplé s hromádkou bílého jogurtu nebo zakysané smetany nebo jsou také výborné k vanilkové zmrzlině. Studené jsou také dobré.
Je to netradiční dezert, který vás svou chutí a vůní odnese daleko do Karibiku :o)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Jahodovo-rebarborový koláč Tip na víkend: Jahodovo-rebarborový koláč Články z

Komentáře k receptu: Karibské banány

Komentáře

  1. Katka Maršálková   11.05.2007 | 12:15 | reagovat |

    Linda: téééda, tak to mám radost, že chutná i francouzům :o)

  2. Linda Klein   08.04.2007 | 22:45 | reagovat |

    Pani Katko, dnes jsem banany pripravila pro mou francouzskou tchyni a ta me pak cely vecer zahrnovala chvalou a nakonec si vyzadala recept. Tentokrat jsem podavala s vanilkovou zmrzlinou a bylo to fantasticke :-)) Jeste jednou velky dik za recept!

  3. Katka Maršálková   20.03.2007 | 9:17 | reagovat |

    Linda: jsem ráda, že chutnalo, já se po tom můžu utlouct, akorát neni ideální jíst pořád banány, pak bolí bříško :o) ale většinou na nějakou oslavu na zmrzku taky udělám, nebo když mě honí mlsná, tak taky s tím jogurtem-Mňamíííí

  4. Linda Klein   19.03.2007 | 19:02 | reagovat |

    Vcera jsem vyzkousela a moc nam chutnalo. Jako prilohu jsem zvolila bily jogurt, krasne zjemnil chut pomerancove stavy. Pokrm nadherne voni!

  5. Nika   09.02.2007 | 10:57 | reagovat |

    nikdo jiný jste nezkoušel? Je to faktický výborné, naposledy jsem to zkoušela podávat na oslavě s tou zmrzlinou a nemělo to chybu, jsou vynikající, vždy když je udělám jsou hned ještě za tepla pryč :o)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web