Karibské banány

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Banány
zralé
6 ks
Pomeranč 1 ks
Limetka
nebo citron
1 ks
Skořice 1/2 lžička
Máslo
rozpuštěné
1 lžíce
Hnědý rum 75 ml
Hnědý cukr
+ na posypání
3 lžíce
Bílý jogurt
nebo zakysaná smetana, popř. zmrzlina
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Banány nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno zapékací mísy. Nemusíme nijak zvlášť rovnat, ale kolečka od sebe oddělíme, aby nebyla slepená. Misku nemusíme vymazávat.
V jiné misce si smícháme šťávu a nastrouhanou kůru z pomeranče, šťávu z limety, rum, skořici, máslo a hnědý cukr. Touto směsí banány přelijeme a pečeme 20-25 minut na 180 °C (horkovzdušná trouba, u elektrické pečeme na 200 °C).
Pak ještě povrch posypeme hnědým cukrem a pod grilem zapečeme do zlatohněda. Gril není nutný, zkoušela jsem i normálně zapéct a taky se povedlo.
Banány podáváme nejlépe teplé s hromádkou bílého jogurtu nebo zakysané smetany nebo jsou také výborné k vanilkové zmrzlině. Studené jsou také dobré.
Je to netradiční dezert, který vás svou chutí a vůní odnese daleko do Karibiku :o)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Recepty na víkend: všemi milovaná čokoláda Články z

Komentáře k receptu: Karibské banány

Komentáře

  1. Katka Maršálková   11.05.2007 | 12:15 | reagovat | závadný

    Linda: téééda, tak to mám radost, že chutná i francouzům :o)

  2. Linda Klein   08.04.2007 | 22:45 | reagovat | závadný

    Pani Katko, dnes jsem banany pripravila pro mou francouzskou tchyni a ta me pak cely vecer zahrnovala chvalou a nakonec si vyzadala recept. Tentokrat jsem podavala s vanilkovou zmrzlinou a bylo to fantasticke :-)) Jeste jednou velky dik za recept!

  3. Katka Maršálková   20.03.2007 | 9:17 | reagovat | závadný

    Linda: jsem ráda, že chutnalo, já se po tom můžu utlouct, akorát neni ideální jíst pořád banány, pak bolí bříško :o) ale většinou na nějakou oslavu na zmrzku taky udělám, nebo když mě honí mlsná, tak taky s tím jogurtem-Mňamíííí

  4. Linda Klein   19.03.2007 | 19:02 | reagovat | závadný

    Vcera jsem vyzkousela a moc nam chutnalo. Jako prilohu jsem zvolila bily jogurt, krasne zjemnil chut pomerancove stavy. Pokrm nadherne voni!

  5. Nika   09.02.2007 | 10:57 | reagovat | závadný

    nikdo jiný jste nezkoušel? Je to faktický výborné, naposledy jsem to zkoušela podávat na oslavě s tou zmrzlinou a nemělo to chybu, jsou vynikající, vždy když je udělám jsou hned ještě za tepla pryč :o)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web