Karbanátky z uzené makrely

30 minut PT0H30M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Makrela 1 ks
Brambory
2-3
3 ks
Jarní cibulka
zelená
2 ks
Petržel
zelená
 
Pepř mletý  
Vejce 1 ks
Strouhanka  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Uzenou makrelu obereme do misky, pečlivě vybereme kostičky. Jde to dobře, makrela nemá moc kostí. Maso trochu rozmělníme mezi prsty, ne úplně na jemno! Oloupané brambory uvaříme normálně ve slané vodě (bez kmínu), scedíme a rozšťoucháme na jemno. Je důležité, aby byly dobře slité, nesmí být moc vlhké. Necháme trochu vystydnout a zatím do misky k rybě přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku i s natí a hrstičku petrželové natě. Mírně opepříme, solit netřeba. Vmícháme brambory a rukou tvoříme malé karbanátky, které omočíme v rozšlehaném vajíčku a obalíme ve strouhance. Smažíme na pánvi.
Tento recept není z mé hlavy, viděla jsem ho včera v televizi a dnes jsem to udělala k večeři s vařenými brambory a zeleninovým salátem. Moc dobré, voňavé karbošky,určitě budu vařit častěji. Taky proto, že všechno trvalo sotva půlhodinku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.33 3 5 1
Šťavnatý steak s máslovou hruškou Šťavnaté hruškové speciality - 2. díl Články z

Komentáře k receptu: Karbanátky z uzené makrely

Komentáře

  1. Veronika   17.07.2015 | 12:18 | reagovat |

    Chuťově výborné, se směsí se dobře pracovalo. Nechtělo se mi stát u pánve, nasázela jsem karbanátky na rozpálený plech s pečícím papírem potřeným olejem a pekla 10 minut po každé straně, výsledek je fajn.

  2. Dominika   10.05.2012 | 11:55 | reagovat |

    Hledala jsem nejakou lehkou letni mnamku pro narocneho stravnika, jimz muj drahy rozhodne je. A nasla. Byla to basta. Podavat jen na hnizde krehkeho salatku a cherry rajcatky. Rychle, nenarocne na pripravu. Perfektni. Dekuji. :-)

  3. Hospodyňka   17.03.2008 | 10:32 | reagovat |

    Taky jsem je o víkendu zkoušela, jsou rychlé a dobré!

  4. Pepa H.   16.03.2008 | 11:25 | reagovat |

    Moc jsem tomu nevěřil, ale tyhle karbanátky byly fakt skvělé! Držel jsem se přesně receptu, je to jednoduché, rychlé a mňamka. Dávám velkou 1.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní! Jakou barvu má vaše aura? Naučte se ji vidět a číst v ní!
Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari! Rychlé a levné recepty z kuřete: Na houbách, s rajčaty nebo na kari!
Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví Tea Tree olej Australian Bodycare : Poznejte jeho kouzelné účinky na vaše zdraví
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web