Autor:

Karbanátky s feta sýrem a okurkovou salsou

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 4
Karbanátky
Mleté maso
jehněčí
450 g
Česnek 1 stroužek
Mletá paprika 1/4 lžička
Nové koření
mleté
1 lžička
Mletý kmín 1/2 lžička
Koriandr
3-4, čerstvý, nasekaný
4 lžíce
Citronová kůra
z 1 citronu
 
Sýr feta 125 g
Sůl
dle chuti
 
Pepř mletý  
Salsa
Okurka salátová
1/4
 
Rajčata 2 ks
Červená cibule
malá
1 ks
Černé olivy 50 g
Petrželová nať 2 lžíce
Máta
nasekaná, čerstvá
2 lžíce
Olivový olej
2-3
3 lžíce
Citronová šťáva 2 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Mleté

Karbanátky: česnek nasekáme na jemno, feta sýr nahrubo rozdrobíme rukou a vpracujeme vše společně se všemi ingrediencemi do mletého masa, necháme uležet asi 20 minut. Mezitím připravíme salsu.
Salsa: okurku oloupeme a nasekáme na jemno, taktéž připravíme i rajče a cibuli. Olivy vypeckujeme a rozkrojíme na půlky - vše dáme do misky a přidáme zbytek ingrediencí. Ruce si namočíme ve vodě a z masové hmoty vytvoříme karbanátky (asi 4×9 cm). Děláme je na otevřeném grilu nebo na roštu asi 6-8 min. z každé strany.
Podáváme s ledovým salátem a chlebem. Doporučuji na letní BBQ.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Polévka oháňková s květákem Menu podle starých kuchařek Články z

Komentáře k receptu: Karbanátky s feta sýrem a okurkovou salsou

Komentáře

  1. Vlasta Kaderová   04.04.2008 | 23:46 | reagovat |

    Proc se ted omácka jmenuje "salsa"?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web