Kachní prsíčka na pomerančovém džusu

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks kachní maso prsa (popřípadě více, záleží na počtu strávníků)
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej na pánvičku (já dávám olivový)
    • 2
      dl džus 100% nebo čerstvě vymačkaná šťáva z pomerančů

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na kůži vytvoříme mřížový řez, aby se nám pekně tuk vyškvařil a zbyla křupavá kůrčička. Prsa osolíme, opepříme a pečeme na pánvi (čas neudávám, každý to rád jinak propečené), ale nejlepší jsou, když jsou růžová uvnitř). Pokud si nejsem jistá propečením, naříznu je v polovině. Krátce před vytažením je obrátím na stranu bez kůže, popřípadě vytáhnu úplně, a do vypečené šťávy a tuku naliju pomerančový džus (popřípadě dosolím či dopepřím), na dvě prsíčka dávám cca 2 dcl a nechám probublat.
2
Takto vzniklou "omáčku" naliju do oddělovače tuků (skleněná konvička od WF) a servíruji. Oddělovač tuků se hodí na každou nezahuštěnou "omáčku", ušetří spoustu kalorií a jídlo není mastné. Podávám s bramborovými špalíčky.
Zařazení: Maso Drůbeží

Komentáře k receptu

  • Jozef T.
    Jozef T. |

    15. 1. 2012 16:00

    V kazdom prípade je chutnejsie (a lepsie to vyzerá...) pouzit rezy s pomaranca. Terz je práve obdobie, ked sú najlepsie, tak chutovo ako aj cenovo.

  • CAKLDA
    CAKLDA |

    5. 4. 2011 08:38

    HNŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!